-->

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΕΝΕ!

Η ιστορία: Στο Νοσοκομείο της Κατερίνης η Διοίκηση, με τη σύμφωνη γνώμη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, έδωσε την ετήσια ειδική άδεια στους Νοσηλευτές-τριες των ΤΕΠ.
Η ΕΝΕ έκανε καταγγελία στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κλπ, ζητώντας να καταλογιστούν ευθύνες στη διοίκηση και στη νοσηλευτική υπηρεσία γιατί, τάχα, κακώς έδωσαν την άδεια. Το κείμενο μάλιστα είναι αυστηρότατο και στην ουσία ζητάει να πέσουν κεφάλια. Τέτοιο καημό η ΕΝΕ για τη νομιμότητα! Ειδικά εκείνη που στρέφεται ενάντια σε εργαζόμενους!
   Τώρα, είναι παράλογο να σκεφτεί κάποιος πως η Ένωση που υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα δικαιώματα των νοσηλευτών, μιας ιδιαίτερης επαγγελματικής ομάδας, ενός ομολογουμένως σκληρού επαγγέλματος, θα έπρεπε, αντίθετα με ό,τι έκανε, να στηρίξει και να διεκδικήσει την ειδική άδεια και την επέκτασή της;
 Αλλά θα μου πεις, τις προάλλες βρήκε σε θετική κατεύθυνση τις αλλαγές στο σύστημα υγείας, τι περιμένουμε τώρα; (Να δεις που θα θελήσει να διεκδικήσει και ρόλο "τροχονόμου" και στις απολύσεις που "ψήνονται".)

Την καταγγελία της ΕΝΕ μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Για το θέμα η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

<<ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάδελφοι,
Η διαδικασία χορήγησης κανονικής άδειας εμπίπτει στην εγκύκλιο Αρ. Πρωτ. 14346/20-5-2008 του Υπουργείου Εσωτερικών την οποία ορθώς επεξηγεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο υπ' αρίθμ. 24196/28-11-2013 έγγραφό του.
Όμως μπορούν να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι στη χορήγηση των κανονικών αδειών με αποφάσεις της Διοίκησης και την κατάλληλη καθοδήγηση ώστε να προηγούνται των αδειών μητρότητας, τοκετού κλπ.
Με την διευκρίνιση ότι η κανονική άδεια μπορεί να ξεκινήσει την ημέρα της επιστροφής και να ολοκληρωθεί ή να διακοπεί τέλους του έτους.
Οι δέκα ημέρες πρόσθετης ειδικής άδειας μετ' αποδοχών του άρθρου 105 του Ν. 2071/1992 ρυθμίζεται με την υπ' αρίθμ. 2003075/204/0022 ΦΕΚ Β' 33/1995 Κοινή Υπουργική Απόφαση. Τα Τμήματα όμως του Νοσοκομείου, στα οποία εργαζόμενοι Νοσηλευτές είναι δικαιούχοι, προσδιορίζονται με απόφαση της Διοίκησης.>>


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.