-->

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικά ιατρεία στους γιατρούς του ΕΣΥ!

  Τη φυσιογνωμία και όλων των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΣΥ φαίνεται ότι σκοπεύει να αλλάξει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς προτίθεται να δώσει το πράσινο φως στους Διευθυντές του ΕΣΥ και στους Συντονιστές να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα. Έντονες αντιδράσεις της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών.

Σημ. Φαίνεται ότι προκειμένου να εξασφαλίσει "κοινωνική συναίνεση", τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, η κυβέρνηση δεν διστάζει να αφήσει τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για την "ΤΑΞΗ" που επιτέλους θα βάλει (και) στην υγεία και φροντίζει να προσεταιριστεί κομμάτια εργαζομένων που παραδοσιακά θεωρούνταν κοντύτερα στην εξουσία. Προκειμένου να επαναφέρει κοντά της μια μερίδα των δυσαρεστημένων, στην περίπτωσή μας του ανώτερου - ας το πούμε έτσι- στρώματος των γιατρών δεν διστάζει να τάζει ό,τι προνόμια της ζητούνται. Βέβαια η  μόνη  κατάληξη, αν τελικά γίνουν τα χατήρια, θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και η πρόσβαση στην περίθαλψη σε όποιον έχει να πληρώσει το ακόμα μεγαλύτερο κόστος από την τσέπη του. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των ασθενών αλλά μονάχα η τσέπη τους. Και αυτό καθόλου δεν ενοχλεί την κυβέρνηση, αν μάλιστα εξασφαλίσει και την ανοχή τους μ' αυτό τον τρόπο ακόμα καλύτερα... Διαβάστε το άρθρο είναι κατατοπιστικό!
Τα προνόμια των πανεπιστημιακών γιατρών φαίνεται ότι θέλει να παραχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και στους Διευθυντές και τους Συντονιστές Διευθυντές του ΕΣΥ δίνοντάς τους το δικαίωμα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα μία ημέρα την εβδομάδα. 
Γεγονός βέβαια που θα επιβαρύνει για άλλη μια φορά τις τσέπες των ασθενών οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν αδρά για να χειρουργηθούν αλλά και για να εξετασθούν. 
Όμως το ζήτημα που φαίνεται να προκύπτει σε μια τέτοια ρύθμιση είναι ότι και πάλι δημιουργούνται σχέσεις εργασίας πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα καθώς σήμερα επτά στους 10 γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, είναι πια διευθυντές ή συντονιστές διευθυντές εξαιτίας παλαιότερου νόμου.
Οι επιμελητές όμως προς ώρας δε θα έχουν το δικαίωμα καθώς θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα εισοδήματα τους από το ΕΣΥ. 
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως δήλωσε στους εκπροσώπους των Διευθυντών ότι βλέπει εξαιρετικά θετικά το αίτημά τους να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους πανεπιστημιακούς συν μία ημέρα την εβδομάδα να μπορούν να κάνουν χειρουργείο στον ιδιωτικό τομέα. 
Άλλωστε οι εκπρόσωποι των Διευθυντών δείχνοντας και τη σχετική οικονομική μελέτη είπαν στον κ.Γεωργιάδη ότι θα εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό στο ΕΣΥ περί τα 700 εκατ. ευρώ. 
Επίσης αναμένεται να τους δώσει το δικαίωμα να εργάζονται έως τα 67 έτη (όποιος το επιθυμεί). 
Οι προθέσεις όμως αυτές του Αδώνιδος ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να είναι στα κάγκελα. 
«Η χώρα βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, το ΕΣΥ καταρρέει, ενώ παντού στήνονται και λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία. Μόνον η περιβόητη «Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών» έχει το νου της στο πορτοφόλι των ασθενών.
Ως όστρακο προσκολλάται σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες προκειμένου να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας προσθέτοντας: «Ήδη από την ίδρυση του ΕΣΥ το νοσοκομειακό κίνημα θεωρεί πως η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο οφείλει να παρέχει ισότιμα και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή την κοινωνική τους θέση. Το περίφημο «φακελάκι» επ΄  ουδενί μπορεί ν΄ αποτελέσει άλλοθι προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα κλοπιμαία, βγάζοντας μάλιστα μερίδιο για το κράτος».  

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου από iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου