-->

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΎΡΙΟ 1/7 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Σημ. Αυτονόητη η συμπαράσταση και η στήριξη του αγώνα των συναδέλφων στις ιδιωτικές κλινικές, Ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε πως τέτοιες κινητοποιήσεις γίνονται με μεγάλο κόστος και κυριολεκτικά "με το μαχαίρι στο λαιμό" των απεργών. Να τονίσουμε επίσης, (αρκεί να δούμε τα αιτήματα των συναδέλφων) πως επιβεβαιώνονται όσα κατά καιρούς έχουμε πει και γράψει. Πως δηλαδή τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι κοινά και αλληλένδετα. Πως η κατρακύλα και η ήττα της μίας μερίδας θα συμπαρασύρει και την άλλη (και αντίστροφα).Γι'αυτό η αλληλεγγύη δεν είναι προεραιτική! Είναι ανάγκη και εργαλείο στα χέρια μας. Να το αξιοποιήσουμε!

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας ανακοίνωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των κλαδικών Σωματείων εργαζομένων Αθήνας και Πειραιά, στο χώρο των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία.
Το πρωί της 1ης Ιουλίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μετά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο συνεδριάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «ΥΓΕΙΑ » (Μαρούσι).
Κεντρική διεκδίκηση της απεργίας είναι: «Να αποσυρθεί, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ (ΔΑ 5/2016). Η διαιτητική απόφαση, που ανακοίνωσε ο ΟΜΕΔ και έχει ισχύ Σύμβασης για τους εργαζόμενους στις κλινικές των ομίλων, αποτελεί ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης. Απαιτεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά στους εργοδότες το επίδομα εξομάλυνσης για το 2016, που αντιστοιχεί σε ποσά από 900 – 3000 ευρώ! Επιβάλλει νέα μείωση στο βασικό μισθό -0,5%. Καταργεί το 5θήμερο κι επιβάλλει το 6ήμερο. Παγιώνει τον απαράδεκτο μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων. Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Επίσης τα σωματεία επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του ΟΜΕΔ στηρίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, το οποίο υλοποιεί κι επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θωρακίζει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στην υγεία και τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων.  Για την κυβέρνηση και την εργοδοσία αυτό σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη».
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εφαρμόζει τα μνημόνια που θα έσκιζε, όχι μόνο καταργεί τις ΣΣΕ και δεν νομοθετεί τα 751 ευρώ ως κατώτερο μισθό, αλλά ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τον «αυτόματο κόφτη» και να φέρει νέο πακέτο μέτρων που να ικανοποιεί τις νέες αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών που απαιτούν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, των τριετιών κι επιδομάτων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας.
Είναι η ώρα να παλέψουμε για κίνημα που θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζομένων και θα συγκρούεται με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:
•    Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ (ΔΑ 5/2016)
•    Μία σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ
•    Κλαδική σύμβαση εργ. με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειές μας
•    Επαναφορά ειδικών ωραρίων κι αδειών για τις ειδικότητες που καταργήθηκαν.
•    Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων».

Από ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.