-->

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Αυτά που συμβαίνουν στα χειρουργεία του ΑΧΕΠΑ δεν είναι δωρεές είναι παρανομίες!

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα το πρωί κλιμάκιο επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) με σκοπό τον άμεσο έλεγχο των καταγγελιών ότι ασθενείς πληρώνουν τα χειρουργικά υλικά προκειμένου να χειρουργηθούν άμεσα.


Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατής Πλωμαρίτης και ο νέος διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός -που αναλαμβάνει αυτές τις μέρες τα καθήκοντά του- θα μεταβούν στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν ενδελεχώς για το θέμα και να κινήσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
    
    Συγκεκριμένα, ο Στρατής Πλωμαρίτης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά: "Δεν πρόκειται για μια δωρεά προς το νοσοκομείο, πρόκειται για κάτι άλλο, πρόκειται ενδεχομένως και για παραβίαση της λίστας των ασθενών στο νοσοκομείο. Αυτά συνιστούν σοβαρό παράπτωμα και ήδη έχει μπει ο εισαγγελέας, έχει διατάξει ανάκριση και έχει αναθέσει σε ανακριτή να το διερευνήσει. Σήμερα ήταν εδώ και κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ, οι οποίοι έχουν εντολή και θα διερευνήσουν και αυτό το θέμα. Θα πρέπει να δούμε τη διαδρομή αυτών των δωρεών και τον τελικό τους αποδέκτη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα υλικά έμπαιναν στο νοσοκομείο και χορηγούνταν μετά στους γιατρούς και στις κλινικές. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη χρηματοδότησή τους, αλλά ό,τι και να υπάρχει αυτό είναι καταδικαστέο".

 (ygeia360 + in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.