-->

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Αναστέλλουν της επίσχεση εργασίας για μία εβδομάδα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ



Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι συμβεβλημένοι γιατροί ανακοινώνοντας τα εξής:

“Ξεπερνώντας κάθε περιθώριο υπομονής ως προς τις μεγάλες αδικίες που υφίστανται οι ιατροί από αυτές τις πρακτικές, ως ένδειξη καλής θέλησης προς το κοινωνικό σύνολο, το οποίο αντιλαμβάνεται πλήρως την ειλικρινή στάση μας, αποφασίζουμε να μεταθέσουμε την αναγγελθείσα ημερομηνία της επίσχεσης για τις 8 Ιουνίου. Δίνουμε παραπάνω και από το χρονικό περιθώριο που έθεσε στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή του Ιανουαρίου του 2016. Η ημερομηνία αυτή είναι τελεσίδικη και καθιστούμε υπεύθυνη την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ για την τήρηση της”.
Οι γιατροί είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην επίσχεση διαμαρτυρόμενοι, διότι όπως αναφέρουν, η στάση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ το 2015 για τις επισκέψεις του Β' εξαμήνου, χρεώνει τους κλινικούς γιατρούς με ένα επιπρόσθετο φόρο (βάσει της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών) που κυμαίνεται από 1.200 έως 4.200 ευρώ, ανάλογα με τη δήλωση εισοδήματος. Επιπρόσθετα καταγγέλλουν ότι παρότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που δεν έχει καν εισπραχθεί.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης  είχε προειδοποιήσει τους γιατρούς ότι θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, στην περίπτωση που υλοποιήσουν την απόφασή και προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας όπως είχαν προαναγγείλλει, αναγγέλλοντας  πως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εκκαθάρισης των οφειλών, σύμφωνα με το αρ.ω90 παρ.7 ν.4368/16.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού,  η διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του ξεκίνησε και αναμένεται, ειδικά για τις υπηρεσίες των ιατρικών επισκέψεων, να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.