-->

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο ''ΚΟΦΤΗΣ", Η ''ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ!

ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ''ΚΟΦΤΗ'' ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ;  Η' ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Το έχουμε ξαναφέρει ως παράδειγμα: Στην ακμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν ήθελαν να παραδεχτούν πως στην τέλεια κι ακμαία πόλη τους είχαν εγκληματίες και φυλακισμένους.Έτσι βάφτισαν τους φυλακισμένους ''φιλοξενούμενους της πόλης'' Σήμερα , ως φάρσα πια, στο παρακμασμένο, απάνθρωπο και καθόλου σίγουρο για την αναπαραγωγή του σύστημά μας, ο Κόφτης σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, ονομάζεται τεχνοκρατικά και  αθώα:Αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΦΤΗΣ;
Είναι στην ουσία η συνέχιση της επίθεσης σε μισθούς, συντάξεις, εισόδημα γενικά (βλέπε φόρους κι άλλους φόρους) αλλά και στα θεμελιώδη δικαιώματα,(υγεία, παιδεία, δικαίωμα στην απεργία, συλλογικές συμβάσεις και ό,τι άλλο απέμεινε στους εργαζομένους και στην κοινωνία). Μάλιστα με διαδικασίες αυτόματες. Που σημαίνει πως θα περνάνε όλα αυτά με μια απλή υπουργική απόφαση. Χωρίς κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς να γίνεται θέμα στα κανάλια, χωρίς (ελπίζουν) να προλαβαίνει κανείς να αντιδράσει. Αν τώρα υπολογίσεις και την κακή κατάσταση του κινήματος των εργαζομένων, της ξεπουλημένης - χρόνια τώρα- συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, βάσιμα υπολογίζουν πως θα καταφέρουν να μας δέσουν χειροπόδαρα! Όμως η ιστορία είναι γεμάτη εκπλήξεις! και το μουλάρι όσο το φορτώνεις, τόσο πιο κοντά έρχεται η στιγμή που θα κλωτσήσει. Αυτό, ιστορικά, καμία εξουσία δεν μπόρεσε να το αποφύγει. Ποτέ!

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ! 

Λέει λοιπόν ο ''κόφτης'' πως αν κάθε χρόνο δεν έχεις ένα ορισμένο ποσοστό ανάπτυξης, τότε αυτόματα θα παίρνονται ισοδύναμα μέτρα μέχρι να πιαστεί ο στόχος.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ; Βεβαίως!
Εξαιρούνται αμυντικές δαπάνες (Οι γαλλο-γερμανο- αμερικάνοι έμποροι όπλων, κλέφτες θα γίνουν;) , τα ειδικά μισθολόγια - τώρα ψάχνουν τα ισοδύναμα (διότι δυνάμεις καταστολής, δικαστές χρειάζονται στο σύστημα) και διάφοροι άλλοι κρίσιμοι ''κωδικοί'' του προϋπολογισμού.
ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ;  
Εύκολο! Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες κλπ, όποια δηλαδή, ας πούμε, ''παροχή'' επιστρέφεται από το σύστημα στον κόσμο της δουλειάς, ως ελάχιστος όρος αναπαραγωγής της κοινωνίας (που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως αν μας αφήσουν να πεθάνουμε από την πείνα, τότε αφ' ενός ποιός τους σώζει και αφ' εταίρου χρειάζεται και κάποιους να τους δουλεύει) 

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ!
ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Για να ΜΗΝ ενεργοποιηθεί ο κόφτης λοιπόν χρειαζόμαστε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Δηλαδή 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής! 

Το ΔΝΤ (Αμερικάνοι) λένε ότι αυτά δεν γίνονται σε χώρες που είναι στη δική μας κατάσταση. Προτείνουν αντί για 3,5% μόνο 1,5% και αυτό το θεωρούν δύσκολο. Προφανώς και έχουν τους λόγους τους, όπως επίσης και οι Ευρωπαίοι, αλλά δεν χρειάζεται ειδικός να μας πει πως 6,3 δις δεν πρόκειται να βγουν ως ''ανάπτυξη'', κυριολεκτικά με ''καμία κυβέρνηση''!

Και που καταλήγουμε;
Μα επιβεβαιώνουμε την αρχική μας τοποθέτηση:
1. Ο ΚΟΦΤΗΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ
2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ:
 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.

Υπενθυμίζουμε πως το επόμενο "πακέτο", έρχεται για να θωρακίσει τα αποτελέσματα του κόφτη, που για να λέμε τα πράγματα καθαρά, σ' αυτή τη φάση αποτελεί επιτυχία της Κυβέρνησης και του συστήματος, και αφορά την επίθεση σε κάθε λογής δικαιώματα, δώρα, άδειες στον ιδιωτικό τομέα, συνδικαλιστικές κατακτήσεις κλπ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Το κυριότερο, νομίζουμε ως είναι να σηκώσουμε κεφάλι! Να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, τους εργατοπατέρες, την ήττα όλης της προηγούμενης περιόδου και να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας.
Αν ξεσηκωθούμε κανείς δεν θα μπορέσει να περάσει '''κόφτες'' είτε μουλωχτά είτε φανερά!

ΜΑΣ ΛΕΝΕ: ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Παραμύθια! Ακόμη και αν έρθει η ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι θα είναι σε χειρότερη μοίρα αύριο, αν περάσουν τα μέτρα σήμερα. Αν το κεφάλαιο πιστεύει στην ανάπτυξη, ας κάτσει να την περιμένει. (Αλλά επειδή ξέρει, μας τα παίρνει όλα σήμερα!) 


Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ! 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.