-->

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Άρον άρον μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

 Η έλλειψη προσωπικού και στο ιατρικό προσωπικό είναι τραγική σ' όλα τα Νοσοκομεία και στο δικό μας. Η Παθολογική πχ, σήμερα 30 του μηνός, δεν ξέρει πως να καλύψει τις εφημερίες του Ιουλίου αν και πως θα εφημερεύσει!  

Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι του ΠΕΔΥ καταγγέλλουν αυθαίρετες μετακινήσεις προκειμένου να καλύψουν "τρύπες" στα Νοσοκομεία, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη κατάρρευση στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη. Έτσι βεβαίως δεν μπορεί να λυθεί κανένα πρόβλημα. Ένα ατέλειωτο πήγαινε - έλα, ίσα για να εκτονώνεται προσωρινά η κατάσταση. Δεν ήταν μαγική πρόβλεψη αλλά αυτονόητο συμπέρασμε όταν πριν λίγο καιρό υποστηρίζαμε πως οι "εθελοντικές" μετακινήσεις και κινητικότητες θα γίνουν γρήγορα "υποχρεωτικές". Είτε με το νόμο είτε στην ουσία τους. Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα βεβαίως...

 Η αναφορά παρακάτω από το health report.


Καταχρηστικές μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν τα κενά φαίνεται ότι πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα όπως κατήγγειλαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στον αρμόδιο αναπληρωτή Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, το τελευταίο διάστημα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο μετακινήσεις προσωπικού από το ήδη εγκαταλελειμμένο από προσωπικό ΠΕΔΥ προς τα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν τα εκεί κενά.
Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται με …πρωτοβουλία των Υγειονομικών Περιφερειών. Τα μέλη της Ομοσπονδίας μίλησαν για απαράδεκτες και καταχρηστικές μετακινήσεις δεδομένου ότι ήδη το ΠΕΔΥ παρουσιάζει σοβαρότατα κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
Ο αναπληρωτής Γ.Γ. Σταμάτης Βαρδαρός δήλωσε άγνοια για το θέμα ενώ δεσμεύτηκε προς τους εκπροσώπους του κλάδου να παρακολουθεί το θέμα μέσω της δικής τους πληροφόρησης.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι για τις μετακινήσεις που κρίνονται απαραίτητες, το πρόβλημα θα λυθεί μόνο μέσω των νέων προσλήψεων για την υγεία.
Το θέμα είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό το HealthReport.gr με εκτενές του ρεπορτάζ.
Πάντως όπως όλα δείχνουν οι μετακινήσεις αυτές δε θα σταματήσουν παρότι το ΠΕΔΥ αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμη και να εξυπηρετήσει απλά περιστατικά.
Άλλωστε προς ώρας προέχουν τα νοσοκομεία έως ότου τουλάχιστον ξεκινήσει η ανασυγκρότηση του ΠΕΔΥ και γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ.
Όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr το νομοσχέδιο αναμένεται τελικά να καθυστερήσει  για το νέο ΠΕΔΥ, παρότι επρόκειτο να δοθεί στον «αέρα» περί τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Βέβαια οι συνολικές μετακινήσεις του προσωπικού και η γενικότερη κινητικότητα θα προωθηθεί μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών Εξάλλου κινητικότητα αναμένεται να υπάρξει σε όλο το δημόσιο τομέα. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.