-->

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πρόστιμα σε υπαλλήλους της 5ης ΥΠΕ από τον διοικητή!

 Αν και λίγων ημερών πίσω, η περιπέτεια των συναδέλφων στη Λάρισα συνεχίζεται.
 Φαίνεται πως όχι μόνο η εργασία αλλά και οι ευθύνες "αναζητούν (κατά το νόμο του Μέρφυ) το χαμηλότερο επίπεδο ιεραρχίας" ή στα ελληνικά, "την πληρώνει η τελευταία τρύπα του ζουρνά". Καλά που απλώς καθυστέρησαν. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν κάτω από την πίεση είχαν κάνει κανένα λάθος στα λεφτά; Θα τους έστελνε για απόλυση. Είδατε για τι είναι ικανοί οι "πρώην" συνδικαλιστές που γίνονται εξουσία; 
Το ζήτημα προφανώς δεν είναι αστείο, αλλά ενδεικτικό του τι σημαίνει εντατικοποίηση, τρομοκρατία και "κάνω ότι γουστάρω" Πέρα όμως από το γελοίο του πράγματος, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και , χωρίς να το ευχόμαστε, δηλώνουμε πως θα τους στηρίξουμε σε όποια εξέλιξη έχει αυτή υπόθεση....

Λάρισα  |  18 Μαϊ 2016, 06:17
Τις πιο απίθανες ιστορίες μπορεί να ακούσει κανείς με όσα συμβαίνουν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς. Πέρα από τους ταλαίπωρους προμηθευτές που περιμένουν μήνες για να πάρουν τα χρήματά τους, παράπονα από τον διοικητή Νέστορα Αντωνίου έχουν και υπάλληλοι στους οποίους, αν και παλιός συνδικαλιστής ο ίδιος όπως υπενθυμίζουν, τους επέβαλε πειθαρχικά μέτρα.
Πρόκειται για δύο εργαζόμενους του λογιστηρίου οι οποίοι τρέχουν τώρα στους δικηγόρους για να τα βγάλουν πέρα με τον διοικητή, καθώς τους έριξε πρόστιμα, 300 και 150 ευρώ αντιστοίχως, διότι καθυστέρησαν την μισθοδοσία των γιατρών κατά τρεις ημέρες!
Οι ίδιοι πάντως, όπως υποστηρίζουν συνάδελφοί τους, διαμαρτύρονται με επιχειρήματα του είδους «πως είναι δυνατόν να τιμωρούμαστε εμείς και όχι ο διευθυντής της υπηρεσίας που έχει και την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας;».
Κάνουν επίσης λόγο για υποστελεχωμένο λογιστήριο (σ.σ. οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με οικονομικές σπουδές) ενώ στην μοναδική οικονομολόγο της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί άσχετα των οικονομικών καθήκοντα. Μάλιστα για να τονίσουν το άδικο της απόφασης εις βάρος τους, φέρνουν ως παράδειγμα ανάλογες περιπτώσεις. Η πρώτη το 2015, όταν οι καθυστερήσεις των πληρωμών έφτασαν τους πέντε μήνες αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς... Και η δεύτερη, πριν δυο μήνες, όταν καθυστέρησαν οι πληρωμές των υπαλλήλων Ψυχικής Υγείας, στο ΓΝΛ, αλλά ο ΥΠΕάρχης κάλυψε διευθυντές και υπαλλήλους της αντίστοιχης υπηρεσίας.
Αν τυχόν απαντήσει ο κ. διοικητής θα μας εκπλήξει ευχάριστα…

Από: kosmoslarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.