-->

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Πληρώνονται οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στο Δρομοκαΐτειο!

(Ηθικό δίδαγμα: Όταν αγωνίζεσαι για το δίκιο σου κερδίζεις!)

Το χρώμα του χρήματος θα δουν τελικά οι καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο που είχαν μείνει απλήρωτες εδώ και μήνες. 
 Εδώ και καιρό είχε προκύψει πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι συμβασιούχοι με σύμβαση μίσθωσης έργου του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», οι οποίοι απασχολούνται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου. 
 Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων το υπουργείο Υγείας και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, εξασφάλισαν έκτακτη επιχορήγηση, και έτσι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι θα εξοφληθούν άμεσα. 
Πρόκειται ουσιαστικά για εργαζόμενους που προσελήφθησαν χωρίς τη μεσολάβηση εταιρειών καθαριότητας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει εκτός ΕΣΥ τα ιδιωτικά συνεργεία και να προχωρήσει σε απ ευθείας συμβάσεις με εργαζόμενους.
 Να σημειωθεί πάντως πως σε πολλές περιπτώσεις οι εργολάβοι ενώ εισέπρατταν τα χρήματα για τις υπηρεσίες τους από τα νοσοκομεία, τα απέδιδαν με καθυστέρηση στους εργαζόμενους στα συνεργεία. Ενδεικτική η περίπτωση του Ευαγγελισμού όπου πριν από μερικούς μήνες είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα καθώς οι εργαζόμενες καθαρίστριες δεν είχαν πληρωθεί παρότι το κονδύλι είχε δοθεί στο συνεργείο καθαρισμού. 
 Από την άλλη πάλι με το νέο σύστημα και τις ατομικές συμβάσεις φαίνεται ότι προκύπτει και ζήτημα πρόσληψης …ημετέρων. 
 Εκτός νοσοκομείων είναι πλέον και οι εταιρείες σεκιούριτι όπου βέβαια λήγουν οι συμβάσεις.  Πάντως πολλά σωματεία εργαζομένων καταγγέλλουν ότι οι ατομικές συμβάσεις που γίνονται απ ευθείας με τους εργαζόμενους περιλαμβάνουν και πάλι χαμηλές αμοιβές και χωρίς τα απαραίτητα εργασιακά δικαιώματα. 

 Μαρία Γλένη(HEALTHREPORT)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.