-->

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Υπεύθυνη δήλωση αντί αγροτικού, για γιατρούς που διεκδικούν θέση ειδικευόμενου

Με υπεύθυνη δήλωση μπορούν να ....αντικαταστήσουν προσωρινά τη βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής, οι γιατροί που διεκδικούν θέση ειδικευμένου. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, «μεταξύ των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διεκδίκηση θέσης ειδικευμένου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. συμπεριλαμβάνεται και η βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή η βεβαίωση νόμιμης απαλλαγής».
Οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις εκδίδονται από το  Τμήμα  Γ’ (Ιατρών υπόχρεων και επί θητεία υπηρεσίας υπαίθρου)  της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π. του Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, «όπως διαπιστώθηκε, καθημερινά υποβάλλεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων ενδιαφερομένων για χορήγηση  των ανωτέρω βεβαιώσεων προκειμένου αυτές να χορηγηθούν από την ανωτέρω υπηρεσία εντός ολίγων ημερών για να υποβληθούν σε προκηρύξεις».
Όπως αναφέρεται σε νεώτερη απόφαση του κ. Ξανθού, «για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων θα δέχονται από τους υποψήφιους που δεν διαθέτουν την ανωτέρω βεβαίωση μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών,  υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης για την έκδοση της εν λόγω βεβαίωσης  που έχει υποβληθεί  από τον υποψήφιο  στο Υπουργείο  καθώς και  η υποχρέωσή  του να την καταθέσει  συμπληρωματικά όταν εκδοθεί, στην  Γραμματεία του αρμόδιου για την κρίση Συμβουλίου το αργότερο μέχρι τη διαβίβαση των αιτήσεων υποψηφιότητας στους εισηγητές».

 healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.