-->

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ σε 1η & 2η ΥΠΕ

Ρουσφετολογικές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

ΕΙΝΑΠ: Καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικούΗ καταγγελία αφορά τους διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Κοντοζαμάνη και Ευδοκιμίδη, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ένωση, «πέρα από κάθε λογική πραγματικών ιατρικών αναγκών στα νοσοκομεία ευθύνης τους, και χωρίς καμία εισήγηση από τα αρμόδια όργανα των νοσοκομείων, μετακινούν και αποσπούν αυθαίρετα χωρίς κανέναν προγραμματισμό ιατρικό προσωπικό κατόπιν απλής αίτησης των ενδιαφερομένων».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά υποστηρίζουν ακόμη ότι παρατηρούνται και περιπτώσεις καταναγκαστικών «δυσμενών» μεταθέσεων συναδέλφων τους για την κάλυψη αναγκών, λόγω της αναστολής προσλήψεων.

Όπως αναφέρουν «οι δύο Διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠε χωρίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε δύο κατηγορίες: Από τη μια οι λίγοι ευνοούμενοι που τυγχάνουν σκανδαλωδώς ευνοϊκής μεταχείρισης και από την άλλη οι πολλοί, που ανά πάσα στιγμή μπορεί ξαφνικά να βρεθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, επειδή η τρόικα έχει επιβάλει απαγόρευση προσλήψεων».

Καταλήγοντας η ΕΙΝΑΠ ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Υγείας και καλεί τους δύο διοικητές να παρουσιάσουν άμεσα ένα σχέδιο με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων και να σταματήσουν αμέσως τις «ρουσφετολογικές» μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

Από ygeianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.