-->

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Καθημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο "Ελπίς"

Καθημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο "Ελπίς"Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προχωρούν καθημερινά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ελπίς» προκειμένου να ενισχυθεί το ίδρυμα με μέσα και προσωπικό.
Σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, επικεντρώνοντας στις «τραγικές» ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και το νέο οργανόγραμμα που «υποβαθμίζει» το νοσοκομείο.

Όπως ανέφεραν, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να εργάζονται διπλοβάρδιες μέσα στο ίδιο 24ωρο, ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 35 ασθενείς και ένας τραυματιοφορέας καλείται να καλύψει τις ανάγκες για 40 τακτικά χειρουργεία και αναλαμβάνει τη μεταφορά ασθενών για παρακλινικές εξετάσεις.

Μάλιστα, σημείωσαν ότι με το κλείσιμο των μανάδων του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε η προσέλευση στα ιατρεία, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός, τα επείγοντα να καθυστερούν να εξυπηρετηθούν, ενώ σε γενική εφημερία τα «ράντζα βγήκαν στους διαδρόμους».

«Τα 40.000 περιστατικά που καταγράφονται ετησίως, εκ των οποίων τα 30.000 είναι επείγοντα, οι 10.665 νοσηλευθέντες, και οι 3.437 χειρουργικές επεμβάσεις, επιβάλλουν τη στήριξη του νοσοκομείου με πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και αντίστοιχη επαρκή χρηματοδότηση, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μειωθεί κατά 50%» σημείωσαν οι εργαζόμενοι στο «Ελπίς»

Σημ. Τα καλά τα δικά μας και στο Ελπίς. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ και εμείς ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Από: ygeianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.