-->

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΑ 14 & 17/3 ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΠΙΕΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Νέα λουκέτα στα φαρμακεία. Κλειστά Δευτέρα και ΠαρασκευήΤα ρολά των φαρμακείων τους κατεβάζουν ξανά την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.Ασφυκτικές πιέσεις εξακολουθοεί να ασκεί η τρόικα προκειμένου να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα μεταξύ αυτών και το θέμα με τα φάρμακα, το οποίο έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς.
 Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης διατηρεί ακόμα τις ελπίδες του πως μπορεί να γίνει δεκτή η πρότασή του από την τρόικα για την εφαρμογή ανώτατης τιμής στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, να υπάρξουν μειώσεις και να μη χρειαστεί να βγουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα στα σούπερ μάρκετ. Μια απαίτηση που έχει θέσει η τρόικα και προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Το θέμα θα πρέπει να έχει κλείσει έως την Κυριακή ώστε να προχωρήσει και η σχετική συμφωνία με την τρόικα. Ωστόσο είναι άγνωστο αν θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία και το ζήτημα προκαλεί ήδη αναταράξεις στην αγορά φαρμάκου δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και δεν προτίθενται να κάνουν πίσω.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη επιμένει πως δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα στα φαρμακεία καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε πολλά φαρμακεία να κλείσουν ενώ θα έβγαζε για τα καλά τον κλάδο στα …κάγκελα.

Ήδη άλλωστε οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους με λουκέτα ενώ προτίθενται και να συνεχίσουν αν περάσουν τα μέτρα της τρόικας. Όλα πάντως "παίζονται" τα επόμενα 24ωρα αν δηλαδή η κυβέρνηση θα έχει ένα ακόμη μέτωπο ανοικτό με έναν κλάδο ή η υπόθεση θα κλείσει με συμβιβαστικό τρόπο ώστε να σταματήσουν και οι φαρμακοποιοί τις κινητοποιήσεις τους.

Από ygeianews.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου