-->

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ! ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

Επανειλλημμένα, και μάλιστα πρόσφατα, αναφερθήκαμε στον κοινωνικό αυτοματισμό. Στην τεχνιτή αντιπαράθεση δηλαδή μεταξύ ομάδων εργαζομένων που οδηγούν με κάθε τρόπο τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Μετά τους τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους, αλλά και το πρόσφατο μπαράζ δημοσιευμάτων για την κακοδιοίκηση και για προσωπικό που τάχα περισσεύει σε κάποιες υπηρεσίες, φαίνεται έκριναν πως ωρίμασε το κλίμα και μιλούν πλέον ευθέως για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, έτσι ώστε να προσεγγίσουν - λέει - τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα! Πρός τα κάτω βεβαίως. Είναι καιρός να νοιώθουν τώρα ασφαλείς οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι των 400 Ευρώ; ΟΧΙ βέβαια! μετά έρχεται η σειρά τους πάλι. Στη Βουλγαρία, δίπλα μας, παίρνουν λιγότερα!


Από δημοσίευμα του έθνους:
"Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εσωτερική ανακατανομή των μισθών που θα προέλθει από τη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού 586 ευρώ για τους νεοδιόριστους υπαλλήλους.
Όπως αναφέρουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, το σχετικό αίτημα της τρόικας κατατέθηκε την τελευταία στιγμή εν όψει της επικαιροποίησης του Μνημονίου προς το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την εξίσωση των μισθών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα."


Από τη real news:

Μείωση του μισθού του νεοδιοριζόμενου στο Δημόσιο στα 586 ευρώ, όσα είναι και στον ιδιωτικό τομέα είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας σύμφωνα με τη real news.
Ο σημερινός κατώτατος μισθός στο Δημόσιο για πρωτοδιοριζόμενο ΥΕ είναι 780 ευρώ μικτά δηλαδή 584 καθαρά και για τον ΔΕ 858 ευρώ μικτά δηλαδή 643 καθαρά.
 Σύμφωνα με τη νέα πρόταση της τρόικας οι καθαρές αποδοχές θα πέσουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα στα 440 ευρώ.

Χρειάζεται να κάνουμε κάποιο επιπλέον σχόλιο;
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ; ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΕΣ; ΚΙ' ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.