-->

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ουρές ταλαιπωρίας και ένταση στα δημόσια νοσοκομεία

Ατελείωτες ουρές ασθενών που περιμένουν να εξεταστούν, ράντζα στους διαδρόμους με τους συνοδούς να κρατούν τους ορούς των νοσηλευομένων, απελπισμένο κόσμο που επιτίθεται στο νοσηλευτικό προσωπικό πάνω στην αγανάκτησή του για τη μεγάλη αναμονή, <<...>> σε μια βραδιά εφημερίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αττικής, του Ευαγγελισμού.

Πρόκειται για εικόνες που δείχνουν την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, εξαιτίας και της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, με τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, το λουκέτο σε μικρά νοσοκομεία και εσχάτως στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, με τις ελλείψεις προσωπικού που δεν καλύπτονται.(Σημ.δική μας: Η πολιτική δεν είναι μόνο του υπουργού υγείας! Στην πραγματικότητα ο υπουργός υλοποιεί πιστά την επιβαλλόμενη πολιτική από την κυβέρνηση και την Τρόϊκα που εξ' άλλου του "ανέθεσαν" αυτό το καθήκον)

Οι πολλές ώρες αναμονής για τους ασθενείς συχνά τους κάνουν να επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές, ξεσπώντας την οργή τους για τις συνθήκες που βιώνουν, για τις οποίες όμως άλλοι ευθύνονται. <<.....>>

Σε άλλο ενδεικτικό της κατάστασης στιγμιότυπο, ένας συνοδός ασθενούς που βρίσκεται σε ράντζο σε διάδρομο, «κάνει» ο ίδιος το στήριγμα για τον ορό.

Το σωματείο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις - την Τετάρτη 5 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του νοσοκομείου. Καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την «εγκληματική έλλειψη προσωπικού και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που μαζί με τον αυξημένο όγκο εργασίας μας εξουθενώνει αλλά και επηρεάζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας». Ώρες και εφημερίες δε, είναι απλήρωτες για μήνες.

Τονίζουν επίσης ότι η κρατική χρηματοδότηση λόγω των μεγάλων περικοπών, δεν φτάνει να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου, ενώ ζητούν λύση στην καθημερινή αγωνία των χιλιάδων ανασφάλιστων που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αλλά και των ασφαλισμένων αφού εκατοντάδες εξετάσεις- φάρμακα – θεραπείες έχουν βγει εκτός ασφαλιστικής κάλυψης.


Πηγή: onmed (από newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου