-->

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ "ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ" - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΟΕΝΓΕ. (Αλήθεια μόνο εκεί συμβαίνει;)

ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία για χειρουργεία ιδιωτών στο ΕΣΥ


ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία για χειρουργεία ιδιωτών στο ΕΣΥΒάσιμες θεωρεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τις επανειλημμένες καταγγελίες που προέρχονται από γιατρούς, εργαζόμενους και κυρίως την πενταμελή επιτροπή του Νοσοκομείου «Αγ. Όλγα» και αναφέρονται στην παρουσία και εκτέλεση χειρουργικών πράξεων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου από ιδιώτες  γιατρούς καθώς και από συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σύμφωνα με τα καταγ��ελλόμενα “η πρακτική αυτή υποθάλπεται από συγκεκριμένους γιατρούς του εν λόγω Νοσοκομείου, ενώ παρόμοιες καταγγελίες υπάρχουν  και για άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Αυτή η έκνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα”.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ απαιτεί από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διοικητές των ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και συνταξιοδοτηθέντων ιατρών από τα Νοσοκομεία και τον πειθαρχικό έλεγχο των συνεργών τους.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις Πενταμελείς Επιτροπές  που έχουν προβεί στις παραπάνω καταγγελίες και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου κατά των εμπλεκομένων.


Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου