-->

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το "ΛΟΙΜΩΔΏΝ", το "ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ",και η απόπειρα για δημιουργία φυλακής μεταναστών στη Δυτική Αθήνα.

Με αφορμή την απόπειρα του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. να δημιουργήσει ένα ακόμα κολαστήριο - κέντρο κράτησης μεταναστών στη Δυτική Αθήνα, στο χώρο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων, που είναι ουσιαστικά "στην ίδια αυλή"και συνορεύει με το το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "Αγία Βαρβάρα", γνωστό και σαν "Λοιμωδών" κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε την παρακάτω "διπλή" τοποθέτηση: 
Τόσο το Χρονίων Παθήσεων όσο και το Λοιμωδών, είναι θύματα της σωτήριας μεταρρύθμισης, στη δημόσια υγεία. Υπολειτουργούν σήμερα και τα δύο. Όταν χρόνιοι πάσχοντες καθημερινά πεθαίνουν στο δρόμο, ένας φορέας ειδικός στην ανακούφιση ακριβώς αυτών των συνανθρώπων μας αντί να ανοίξει και να αναπτυχθεί, επιχειρείται (στην ουσία) να μετατραπεί σε φυλακή.  Από την άλλη ένα "κανονικό" και "ολόκληρο" νοσοκομείο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τους περιγραφικούς πίνακες παρακάτω. (π.χ. σαν το Αμαλία Φλέμιγκ) ρημάζει.


ΝΑ ΤΙ "ΗΤΑΝ" το Αγία Βαρβάρα ...ΠΡΙΝ!
Ήταν λοιπόν ένα κομβικό νοσοκομείο στη Δυτική Αθήνα και εξυπηρετούσε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, κυρίως των Δήμων Αγ. Βαρβάρας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Κορυδαλού...καθώς ήταν κοντά σε κύριες οδικές αρτηρίες και σταθμό του μετρό. Εκτός των άλλων, ήταν το κέντρο αναφοράς ιογενών ηπατιτίδων για όλα τα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειάς του, συμπεριλαμβανομένου και του «Αττικού», ενώ δεχόταν δείγματα πολλών νοσοκομείων από τη νότια χερσαία Ελλάδα, από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου, κ.ά. Επιπλέον, λόγω της εξειδίκευσής του στα λοιμώδη νοσήματα, με τους νέους ιούς γρίπης (π.χ. Η1Ν1) στο νοσοκομείο απευθύνθηκαν και νοσηλεύτηκαν πληθώρα ασθενών.

   Βέβαια μετά την κινητικότητα, γύρω στους 300 εργαζόμενους σκόρπισαν και το νοσοκομείο έγινε μικρό κέντρο υγείας μόνο με ορισμένα εξωτερικά ιατρεία.  Μέχρι πρόσφατα στις πιέσεις των κατοίκων, δημάρχων εργαζομένων και φορέων της περιοχής δινόταν διαβεβαιώσεις περί της αναβάθμισης που ... έρχεται  (μαντέψτε...όπως στο Φλέμιγκ)
   Χτες  (Τετάρτη) το πρωί, εργαζόμενοι και κάτοικοι είδαν μια μπουλντόζα να ετοιμάζεται να αναλάβει δράση. Επρόκειτο, λέει, να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης και (κάποια;) κτίρια του "Χρονίων Παθήσεων" να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης (κομψά φιλοξενίας) μεταναστών.

 Η αντίδραση εργαζομένων, κατοίκων, Δήμων και  φορέων ήταν άμεση, Έγινε μια, κατά γενική ομολογία πολύ μεγάλη συγκέντρωση και το Υπουργείο αναγκάστηκε, αφού πρώτα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να αναβάλλει τις εργασίες για... μετά τις εκλογές!
   Με δεδομένες τις εξελίξεις αυτές αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που περιγράψαμε  δεν είναι παράλογο να επιμένουμε πως  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ τόσο στο "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ", όσο και στο "ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ".
ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ  ΦΥΛΑΚΗ, ΕΝΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ  ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Το Σωματείο εργαζομένων του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους αλλά και όλους όσοι αγωνίζονται για να επανα-λειτουργήσει το ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, να αναπτυχθεί το ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ και να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. Ήδη βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα των διαθεσιμοτήτων και των καταργήσεων δομών στην περίθαλψη.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Σημ.: Όπως είναι φυσικό, διάφορα δημοσιεύματα και πάλι περιέγραψαν, με το δικό τους τρόπο το γεγονός. Αναμενόμενο. Βρήκαν όμως ευκαιρία και διάφοροι που με πρόσχημα το κλείσιμο του νοσοκομείου, επιτέθηκαν ...στους μετανάστες.
ΒΡΕ ΑΘΛΙΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ
.
ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ! ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ - ΝΤΟΠΙΟΥΣ- ΦΤΩΧΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:
ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΒΡΕΙΣ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ! ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ!  ΞΥΠΝΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.