-->

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στην κόψη του ξυραφιού τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ-ου! θα επισπευσθούν τα λουκέτα και οι συγχωνεύεις στα πολυιατρεία;

Στον αέρα φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμη η υπόθεση με τα πολυιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ που πλέον με βάση το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη έχουν περάσει στο ΠΕΔΥ. Θα ανοίξουν στην ώρα τους ή όχι;
Μπορεί οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και οι υγειονομικές περιφέρειες να έχουν λάβει εντολή να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να ανοίξουν τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ στην ώρα τους, όλα όμως δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Με βάση τις δεσμεύσεις του κ.Γεωργιάδη οι μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα θα πρέπει να ανοίξουν στις 20 Μαρτίου, σε λιγότερο δηλαδή από 10 μέρες.

Όμως φαίνεται προς στιγμήν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος καθώς οι γιατροί που αποχώρησαν δεν έχουν αντικατασταθεί ούτε από επικουρικούς αλλά ούτε και από ιδιώτες γιατρούς. Στην περίπτωση που ανοίξουν τα πολυιατρεία θα παρουσιάζουν μεγάλα κενά σε ειδικότητες γιατρών γεγονός που θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε σχέση με το παρελθόν.

Και τα αγκάθια για τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι πολλά καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβάσεων με τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ δεν έχει αποσαφηνισθεί και ποιοι και πόσοι γιατροί απουσιάζουν ανά περιφέρεια μετά την απομάκρυνση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ώστε να συμπληρωθούν τα κενά.

Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα επισπευσθούν τα λουκέτα και οι συγχωνεύεις στα πολυιατρεία, έστω κι αν ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι η μείωση του αριθμού των μονάδων θα ξεκινήσει σε έξι μήνες. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.