-->

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τέλος για το οικογενειακό, αρχή για ομαδικές απολύσεις, μείωση εργοδοτικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα. Μετά θα έρθει πάλι η σειρά των δημοσίων. ROTATION της επίθεσης!

<<Ενώ η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που εισπράττουν 150.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με παιδιά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ διακυβεύεται η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε 25.000 νέες μητέρες, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά φαίνεται να κολλάνε στο αν ο υπουργός ή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας θα μπορεί να ασκήσει βέτο ώστε να μην προχωρήσουν οι ομαδικές απολύσεις......Στο μέτωπο των ασφαλιστικών εισφορών, η τρόικα φέρεται να συμφωνεί με την εφάπαξ μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από τον προσεχή Ιούλιο. Ωστόσο παραμένει ανοικτό το πώς θα χρηματοδοτηθεί το κενό που αφήνει αυτή η κατάργηση σε οικονομικό επίπεδο. Με την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος, εξασφαλίζονται περί τα 120 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό δεν φτάνει. Εχει μπει στο στόχαστρο και το επίδομα μητρότητας...>>
(Από άρθρο του Θ. Τσίρου)

Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, είχαμε εκφράσει την άποψη, πως όταν χτυπιέται ο μισθός, όταν πετσοκόβονται με όποιο τρόπο και πρόσχημα οι απολαβές του εργαζόμενου στο δημόσιο, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να παρασύρουν προς τα κάτω και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Και βέβαια το ανάποδο, όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν ξεπεράσει τα όρια της πείνας, τότε αρχίζει η επίθεση στο Δημόσιο, που θα καταλήξει ...σε νέο μισθολόγιο. 
   Έχουμε πια την εμπειρία και καταλαβαίνουμε πως δεν είναι καθόλου τυχαία η ομοβροντία, άρθρων, ρεπορτάζ και ασυγκράτητης περιπτωσιολογίας, κατασκευασμένη τις περισσότερες φορές, που προηγείται πριν από κάθε "προσαρμογή". Θυμόμαστε για παράδειγμα πόση λάσπη έπεσε στους δημόσιους υπάλληλους, τους τεμπέληδες, τους υψηλόμισθους, τους κοπανατζήδες που παίρνουν χιλιάδες ευρώ το μήνα. Τι ακολούθησε μετά απ' αυτό; Μείωση μισθών, καταργήσεις υπηρεσιών, λουκέτα και οσονούπω κανονικότατες απολύσεις. Σκοπός να εξασφαλιστεί η ανοχή της κοινωνίας.
   Σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, "σίγουρες" πληροφορίες για την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στον Ιδιωτικό Τομέα. Η κυβέρνηση δίνει "σκληρή μάχη" αλλά η Τρόικα βλέπετε πιέζει.! Ποιός θα πληρώσει τα σπασμένα; Πόσο ακόμα θα μειωθούν οι συντάξεις από την απαλλαγή των εργοδοτών από κάθε υποχρέωση; Πόσα σπίτια εργαζομένων θα κλείσουν από τις απελευθερωμένες μαζικές απολύσεις  τύπου coca cola; Οι Εργοδότες - μαμούθ και όχι μόνο - έχουν εξασφαλίσει τεράστια κέρδη και ψάχνουν πως θα ξεζουμίσουν περισσότερο τους εργαζόμενους. Το πετυχαίνουν, όσο οι εργαζόμενοι δεν αγωνίζονται μαζί, όσο η αλληλεγγύη δεν είναι το όπλο μας. Όσο "τσιμπάμε" στο λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό που στρέφει τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου.


ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ 
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.