-->

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021: 550 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! 15/12 - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11- 3 ΑΠΟ Α! ΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Στάση εργασίας 11 - 3 μμ ,στις 15/12 και συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων Σωματείων που έλαβαν σχετική απόφαση (όπως το δικό μας) ενάντια στον προϋπολογισμό που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή.

Για άλλη μία φορά, μόνο για την περίθαλψη (Νοσοκομεία, φαρμ/κη δαπάνη κλπ) κόβονται συνολικά 572 εκατομμύρια € οδηγώντας στην ακόμα μεγαλύτερη αποσάρθρωση του συστήματος υγείας, στην απόγνωση εκατομμύρια συμπολίτες μας που θα μείνουν αβοήθητοι στην ώρα της ανάγκης. Που θα έχουν όλο και λιγότερες δυνατότητες πρόσβασης σε Κέντρα υγείας, Νοσοκομεία, γιατρούς που έτσι κι' αλλιώς δεν θα μπορούν να τους προσφέρουν την περίθαλψη που δικαιούνται. Μοναδική διέξοδος να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, να αναλάβουν "ατομική ευθύνη" για να μην πεθάνουν.
Αντίστοιχα αντιλαϊκός είναι ο προϋπολογισμός του 21 και σε όλους τους άλλους τομείς που αφορούν τη ζωή του λαού μας. Περικοπές παντού και υποσχέσεις για ανάπτυξη που δεν πείθουν κανένα. Προϋπολογισμός φτώχειας και εξαθλίωσης για τους απλούς πολίτες - μηχανισμός ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και πλουτισμού για αετονύχιδες, τράπεζες, εθνικούς εργολάβους.

Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αντίθετα απ' ό,τι αναμενόταν, δεν πήραν απόφαση ούτε καν για την "πατροπαράδοτη" απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Μέσα σε συνθήκες αστυνομοκρατίας, άγριας καταστολής, διώξεων συνδικαλιστών, οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων δεν έριξαν ούτε "ντουφεκιά" στο αέρα!

Μια σειρά πρωτοβάθμια Σωματεία από πολλούς εργασιακούς χώρους, έχουν ήδη λάβει απόφαση για στάση εργασίας στις 15/12, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και συγκέντρωσης στην Πλ. Κλαυθμώνος. 
ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Το Σωματείο εργαζομένων του Α. Φλέμιγκ, με απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην κινητοποίηση και καλεί τους συναδέλφους να τη στηρίξουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.