-->

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΔΕΚΑΕΞΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Υ.ΠΕ. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!


Μία ακόμα συναδέλφισσα έχασε τη μάχη.
Πρόκειται για 53χρονη ακτινοφυσικό, που εργαζόταν στο νοσοκομείο «θεαγένειο». Ήταν μητέρα δύο παιδιών και δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Η άτυχη συνάδελφος νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» επί αρκετές μέρες.
 Στο Διδυμότειχο 50 εργαζόμενοι σε καραντίνα, 2 γιατροί και ένας τραυματιοφορέας νοσηλεύονται, ο ένας διασωληνωμένος.
Μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 16 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. 
Την ίδια ώρα, έχουν εξαπολύσει εμπόριο ελπίδας και επικοινωνιακή καταιγίδα με σκοπό να στρέψουν όλη μας την προσοχή στον εμβολιασμό, σαν τη μοναδική λύση και ελπίδα. Μήπως και ξεχάσουμε όλα τα άλλα!
Μιλούν παραπλανητικά για τον εμβολιασμό, γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων με άχρηστες λεπτομέρειες διαδικασίες και προγραμματισμούς Με εμβόλια που ακόμα δεν υπάρχουν (10.000 όλα κι' όλα προς το παρόν)! 
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ότι ο εμβολιασμός ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες (που δεν υπάρχουν), ακόμα και αν είχαμε αύριο τις δόσεις που χρειαζόμαστε (που δεν θα τις έχουμε) θα χρειαστεί 6 - 7 μήνες για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και να αρχίσει να συγκροτείται ανοσία. Ως τότε; ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ. Αφού κανένα άλλο μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν.
ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσες δόσεις εμβολίου χρειαζόμαστε; Κανείς δεν το λέει ή δεν το γράφει ξεκάθαρα; Γιατί; Μήπως δεν ξέρουν ότι για να είναι αποτελεσματικός ο εμβολιασμός χρειάζεται να καλυφθεί το 60 - 70% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή γύρω στα 10 εκατ. δόσεις αν υπολογίσουμε τον ενήλικο πληθυσμό; Γιατί μιλούν μόνο για 300-400 χιλιάδες; 
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ το γεγονός ότι κατρακυλήσαμε στην 3η από το τέλος θέση 53 χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι δε χαρακτηριστικό, πως η Ελλάδα υποχώρησε 19 θέσεις το Δεκέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ενώ έχει αρνητική πρωτιά καθώς "πέτυχε" το μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας, της τάξης του 6,3%.
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ότι οι business και τα κέρδη του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου άφησαν τους λαούς όχι μόνο χωρίς εμβόλια αλλά, ακόμα χειρότερα, χωρίς φάρμακα - που υπάρχουν και είναι αποτελεσματικά!(Γιατί άλλωστε να παραγγείλουμε τόσα εμβόλια; Να τα βγάλουμε βόλτα στο Σύνταγμα; Που θά 'λεγε και ο Γεωργιάδης!)
Καλύπτουν με ειδήσεις - "φούμαρα" οτιδήποτε δεν συντηρεί το κυρίαρχο αφήγημα ότι μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός, όπως πχ ότι τη σπουδαία έρευνα Ελλήνων γιατρών με εξαιρετικά πρώτα αποτελέσματα σταμάτησε λόγω χρηματοδότησης (και λόγω του ότι δεν την πατρονάρισε κάποια μεγάλη φαρμακευτική...)
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ την πραγματικότητα ότι η αύξηση των θανάτων οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, νοσοκομείων, πρωτοβάθμιας φροντίδας, διεξαγωγή τεστ, κρεβατιών ΜΕΘ.
Προσπαθούν να μας πείσουν πως η ατομική "ανευθυνότητά μας" φταίει για όλα. Στην αρχή ήταν οι νέοι στις  πλατείες, πριν γεμίσουν, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τραπεζοκαθίσματα. Τώρα που είναι άδειες και οι πλατείες και οι καρέκλες, φταίει το ...ταπεραμέντο των Θεσσαλονικιών και τα ρεβεγιόν.
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ τα στοιχεία που βγάζουν μάτι: Ο συνωστισμός στα ΜΜΕ, οι συνθήκες δουλειάς στα εργοστάσια και στα μεγάλα εμπορικά που τα αφεντικά όχι μόνο δεν κάνουν τεστ στους εργαζόμενους και δεν παίρνουν μέτρα ασφαλείας, αλλά αποκρύπτουν τα περιστατικά covid και απολύουν όσους...τολμάνε να κολλήσουν!  Είναι κοινό μυστικό ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε την καραντίνα σε εργαζόμενους που έχουν συμπτώματα. Ότι τα τεστ αναγκάζονται - όσοι μπορούν - να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, 80 και 100 ευρώ. (Η περίφημη διατίμηση δεν ίσχυσε ποτέ).Ότι πολλοί ασυμπτωματικοί δεν ξέρουν καν αν νοσούν και αν διασπείρουν τον ιό στις οικογένειές τους, εκτός και αν είναι από τους τυχερούς της...κρατικής κλήρωσης για δωρεάν τεστ! (Δεν είναι αστείο)
Μαθαίνουμε κάθε δακρύβρεχτη λεπτομέρεια για κάθε επώνυμο που νοσεί ή πεθαίνει από covid. 
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ όμως πως στην πραγματικότητα - με τα δικά τους νούμερα - η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι ΦΤΩΧΟΙ! Ναι, ο κορωνοϊός θερίζει τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, τους άνεργους, τους συνταξιούχους στις υποβαθμισμένες συνοικίες και στις εργατογειτονιές της Ευρώπης. Πεθαίνουν αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στα αποτελεσματικά φάρμακα, σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη, σε νοσοκομεία εξοπλισμένα και στελεχωμένα όπως χρειάζεται. Πεθαίνουν μόνοι, στοιβαγμένοι σε άθλιους θαλάμους, χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους "έξω", που πολλές φορές απλώς δεν υπάρχουν για να τους φροντίσουν.  
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ την πραγματικότητα της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού στα Νοσοκομεία. Αντίθετα μας "μπουκώνουν" με χιλιάδες εικονικές προσλήψεις, όσο το προσωπικό συνεχίζει συνολικά να μειώνεται. Μετακινούν προσωπικό προσπαθώντας να μπαλώσουν τρύπες, συνήθως από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις στην επαρχία. Γιατροί μετακινούνται για 5 ημέρες και πάλι πίσω... Δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά την δικαιολογία για να βγει η είδηση στα δελτία των 8. Η είδηση ότι νοιάζονται, ότι σχεδιάζουν, ότι κάνουν τα πάντα για μας!
"Έχουμε ανταμείψει τους υγειονομικούς οικονομικά και ηθικά, δεν θα κάνουμε δημοσιονομικές υπερβολές" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στο αίτημα να δωθεί "Δώρο" στους "ήρωες". Την ίδια στιγμή μπουκώνει με εκατομμύρια, με απ' ευθείας αναθέσεις, πολλές φορές σε τυχαίους στο επάγγελμα αλλά καθόλου τυχαίους στις κουμπαριές, που προμηθεύουν "εκτάκτως και λόγω του επείγοντως" από απολυμάνσεις και υγειονομικό υλικό,... μέχρι συνεργεία καθαριότητας. Ακόμα και χριστουγεννιάτικα στολίδια αρκετών χιλιάδων έχουμε δει  "απ' ευθείας" στα Νοσοκομεία. Επιπλέον χιλιάρικα χαρίζονται σε φαληρισμένους κλινικάρχες, για κάθε "επιταγμένο" κρεβάτι στο οποίο δε νοσηλεύεται κανένας. Άλλοι πάλι διαλέγουν μόνο τα καθαρά περιστατικά! Καθόλου δεν συζητάμε για τις ενημερωτικές καμπάνιες που κοστίζουν επίσης εκατομμύρια, κι' ας λέει ο νόμος ότι πρέπει να παρέχονται δωρεάν.
Λεφτά υπάρχουν λοιπόν, αλλά όχι για την περίθαλψη και τους υγειονομικούς!
Από την άλλη μεριά, όσο και να προσπαθούν η πραγματικότητα υπάρχει, ο κόσμος πεθαίνει, η ψεύτικη ελπίδα που σπέρνουν δε θα' ρθει και το γνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν ότι η οργή κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει. 
Γι' αυτό ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, χτυπάνε όποιον προσπαθεί να υψώσει τη φωνή του και να περιγράψει την πραγματικότητα, πρώτα και κύρια τους συνεπείς συνδικαλιστές. Απαντάνε με ΕΔΕ στους συναδέλφους που μιλάνε στα ΜΜΕ λέγοντας την αλήθεια που όλοι ξέρουμε. Εκδικητικές τιμωρίες - μετακινήσεις σε όσους αγωνίζονται. 
Το μήνυμα απλό, ξεκάθαρο: ΣΚΑΣΤΕ ή ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ. 
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ!
Αυτό το σκληρό μήνυμα πρέπει να το πάρουμε σοβαρά. Να απαντήσουμε με το μόνο τρόπο που διαθέτουμε ως εργαζόμενοι: 
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ΅ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΕ (τους) ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!  
Απαιτούμε, έστω και τώρα να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία, να κάνουν πραγματικές προσλήψεις, να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες νοσηλείας στον κόσμο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.