-->

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

"Επίδομα covid" : ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ!

Υπουργός Υγείας: "Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως βοηθήσει και δια του επιδόματος και δια των προσλήψεων , μονιμοποιήσεων και τους έχει επιβραβεύσει κοινωνικά και συναισθηματικά ."
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ; 


Πάντοτε θεωρούσαμε την επιδοματική πολιτική επικίνδυνη και εκ του πονηρού, μιας και τα διάφορα επιδόματα είναι κυριολεκτικά στον αέρα. τα χορηγούν ή τα καταργούν όποτε θέλουν οι κυβερνήσεις ανάλογα με την περίσταση. Διαχρονικά, τα χρησιμοποιούν όταν θέλουν να εκτονώσουν αντιδράσεις ή να προσεταιριστούν διάφορες "ομάδες" εργαζομένων, πολύ συχνά για λόγους υφαρπαγής ψήφων κοντά σε προεκλογικές περιόδους. Κοινώς, όποτε γουστάρουν, σηκώνουν για λίγο το καπάκι της χύτρας να εκτονωθεί η πίεση...
Γι' αυτό άλλωστε το αίτημά μας είναι αυξήσεις στους μισθούς μας, μόνιμες και σταθερές.

Τον τελευταίο καιρό πολύ συζήτηση έχει γίνει για την χορήγηση έκτακτου "δώρου" στους υγειονομικούς του δημοσίου ως επιβράβευση για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αντίστοιχο με εκείνο που έδωσαν το Πάσχα. (οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα ακόμα παίρνουν δώρα και άδειες - τουλάχιστον θεωρητικά)
Μάλιστα ήταν τόσες οι δηλώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, και τόση η προβολή δια του τύπου που η εντύπωση της κοινής γνώμης είναι πως οι υγειονομικοί σίγουρα πήραν ή θα πάρουν δώρο!
Κερδισμένο λοιπόν από τα αποδυτήρια το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Η πραγματικότητα όμως όπως όλοι ξέρουμε είναι άλλη!

Η αρχή έγινε με την απαίτηση του Υπουργείου στις 20/11 να δηλώσουν τα Νοσοκομεία τα στοιχεία του προσωπικού που ασχολούνται με την περίθαλψη ασθενών με covid προκειμένου να τους χορηγηθεί επίδομα. Μάλιστα ο υφυπουργός υγείας κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας στη βουλή είπε:
  «Η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, όμως προσεγγίζει το θέμα με υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή , αφενός γιατί δεν είναι στη νοοτροπία της να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» αφετέρου γιατί η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με μεγάλη προσοχή, σε ενέργειες που έχουν μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα, καθώς οι πηγές χρηματοδότησης δεν είναι ανεξάντλητες».

'Οπως ήταν φυσικό, αυτή η τοποθέτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους που με παρεμβάσεις Σωματείων στις διοικήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των Νοσοκομείων διεκδίκησαν μεταξύ άλλων και την καταβολή του όποιου επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους.(Είναι προφανώς παράλογο να ξεχωρίζουν οι εργαζόμενοι σ' ένα Νοσοκομείο ανάλογα με το που δουλεύουν. Αδιάψευστος μάρτυρας το πλήθος των συναδέλφων που έχουν νοσήσει και ανήκουν σε όλες τις ειδικότητες από γιατροί και νοσηλευτές όλων των τμημάτων μέχρι διοικητικοί, τεχνικοί, τραπεζοκόμες, εργαστηριακοί σε μεγάλη αναλογία.)
Ως αποτέλεσμα της πίεσης αυτής που άσκησαν οι εργαζόμενοι, οι περισσότερες διοικήσεις έστειλαν ώς "δικαιούχους" όλο το προσωπικό.
Από τότε και σύμφωνα με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, είμαστε στην αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της  χορήγησης σε όλους τους εργαζόμενους.
Όπως μάλιστα είχε "διαρρεύσει" η ανακοίνωση αυτή θα γινόταν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή στις 15/12 .... Όπως όλοι ξέρουμε, ήρθε και πέρασε η συζήτηση χωρίς να ακουστεί λέξη!
Αντίθετα ο Υπουργός Υγείας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε μεγάλο κανάλι, έδωσε την εξής απάντηση:  "Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως βοηθήσει και δια του επιδόματος και δια των προσλήψεων , μονιμοποιήσεων και τους έχει επιβραβεύσει κοινωνικά και συναισθηματικά ."

Κάπως έτσι φτάσαμε στις 17 του μήνα και τα χρονικά περιθώρια για την όποια χορήγηση του επιδόματος είναι ελάχιστα.
Ανεξάρτητα λοιπόν από το τί θα κάνει τελικά η κυβέρνηση, είναι φανερό πως μας εμπαίζουν. Τόσο μας υπολογίζουν, έτσι μας φέρονται! 
Είτε λοιπόν κάνουν καμία θεαματική ανακοίνωση για τα κανάλια τις επόμενες ημέρες, είτε δε μας δώσουν τίποτα, είτε... είτε... ένα είναι σίγουρο.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΗ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΑ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΟΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.