-->

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΕΣΠΑΣΕ Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ



Δυναμικό παρών έδωσαν σήμερα, ημέρα της ψηφοφορίας του αντιλαϊκού προϋπολογισμού 2021, δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία από διάφορους εργασιακούς χώρους. 
Με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, καταγγέλθηκε η τραγική κατάσταση στην περίθαλψη και το πετσόκομμα των δαπανών για τα νοσοκομεία κατά 570 εκατομμύρια! 

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ασφυκτική, όσο οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα εκφράζοντας έτσι το αίτημα και την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην υγεία και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα. Η αστυνομοκρατία, η τρομοκράτηση, τα πρόστιμα είναι πλέον φανερό πως δεν στοχεύουν την πανδημία αλλά στους εργαζόμενους και στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν ώστε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τους φόρους που όσο μειώνονται εμείς πληρώνουμε όλο και περισσότερα!  την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων... Εξάλλου αν θέλουν να ελέγξουν την πανδημία θα έκαναν προσλήψεις, θα έφτιαχναν πραγματικές και όχι εικονικές ΜΕΘ, θα άνοιγαν τα κλειστά Νοσοκομεία...

Συνδικαλιστές και μέλη πρωτοβάθμιων Σωματείων, έσωσαν έτσι τη "χαμένη τιμή" της συνδικαλιστικής ηγεσίας που δεν αποφάσισε ούτε καν εθιμοτυπικά απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης ενός ακόμα προϋπολογισμού σκληρής λιτότητας. Ενός εργαλείου μεταφόρτωσης της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
Στη συγκέντρωση εκπροσωπήθηκε και το Σωματείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.