-->

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ "ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ"

Είναι πλέον γνωστή η δίωξη του συναδέλφου Κ. Καταραχιά, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στον Α. Σάββα. Πρόκειται για δίωξη καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική, που δεν έχει καμία σχέση με υπηρεσιακές ανάγκες. Η τελευταία "αμαρτία" του συναδέλφου ήταν η αντίθεσή του στις ΕΔΕ που είχε ξεκινήσει η Διοίκηση του Α. Σάββα στους γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από τον ιό ως υπεύθυνους για τη διασπορά!!! Η κινητοποίηση των εργαζομένων είχε μεν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι ΕΔΕ, από την άλλη όμως προκάλεσαν την τιμωρητική μετακίνησή του  που του στερεί έτσι την δυνατότητα να επιτελεί το συνδικαλιστικό έργο για το οποίο τον εξέλεξαν οι συνάδελφοι του και σπάει τη δυνατότητα δράσης του συλλόγου.

 Μέχρι τώρα έχουν βγάλει ανακοίνωση ενάντια στη νέα δίωξη η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ καθώς και δεκάδες σύλλογοι εργαζόμενων. ΟΜΩΣ η μετακίνηση δεν έχει ανακληθεί γι' αυτό συνεχίζουμε μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές συνδικαλιστών στο κείμενο παρακάτω. 

Είναι αυτονόητο οτι  και το Σωματείο Εργαζομένων στο "Α. Φλέμιγκ" στηρίζει ηθικά και αγωνιστικά το συνάδελφο Κ. Καταραχιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους, συνδικαλιστές στα Νοσοκομεία και όχι μόνο και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική απόφαση μετακίνησής του.


 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

πρόεδρο συλλόγου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

 

        Η διοίκηση της Α’ ΥΠΕ, δηλαδή η κυβέρνηση, προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, που είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, στη ΜΕΘ  για τον κορονοιό του νοσοκομείου Σωτηρία.

          Αυτή η μετάθεση είναι εκδικητική γιατί ο συνάδελφος μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό», πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους.  Αυτές οι διώξεις κάτω από τη μαζική κατακραυγή, σταμάτησαν αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική τους πολιτική.

          Πρόκειται για δολοφονική πολιτική από τη μεριά της κυβέρνησης. Δολοφονική όχι μονάχα σε βάρος του συνδικαλισμού αλλά και σε βάρος των καρκινοπαθών του νοσοκομείου από τους οποίους στερεί έναν συνάδελφο από το ακτινολογικό και τον υπέρηχο που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

·        Απαιτούμε να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά.

·        Να σταματήσουν όλες οι διώξεις συναδέλφων, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοιό.

·        Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών

Ακολουθούν υπογραφές....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.