-->

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μετακινήσεις γιατρών από την Αθήνα προς την επαρχία – «Η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις, συνεχίζει τα επικίνδυνα μπαλώματα»


Με επιστολή της προς τον Βασίλη Κικίλια η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση των μετακινήσεων γιατρών από την Αθήνα προς την επαρχία, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αντί για προσλήψεις μόνιμων γιατρών, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των μπαλωμάτων.

Η ΟΕΝΓΕ με νέα επιστολή της στο Βασίλη Κικίλια ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση των μετακινήσεων γιατρών προς την επαρχία σημειώνοντας ότι κανένας γιατρός δεν περισσεύει από κανένα νοσοκομείο της Αθήνας και του Πειραιά.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη  με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των γιατρών που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Ολόκληρη η επιστολή της ΟΕΝΓΕ:

«Η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις μόνιμων γιατρών συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των μπαλωμάτων του ξεχειλωμένου πουλόβερ της δημόσιας υγείας, αδιαφορώντας προκλητικά για την υγεία και τη ζωή ασθενών και υγειονομικών.

Με απόφαση της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα μετακινούνται συνολικά 8 γιατροί  από τα νοσοκομεία της Αττικής (4 από την 1η και 4 από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια) κάθε εβδομάδα και για 4 εβδομάδες για να “καλύψουν” ανάγκες των νοσοκομείων των Γιαννιτσών και της Κατερίνης. Και αυτό την ώρα που τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ του λεκανοπέδιου αγκομαχούν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων. Την ώρα που τα κρούσματα στη Δυτική Αττική με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης αυξάνονται επικίνδυνα, εξαιτίας του άθλιου συγκοινωνιακού δικτύου και της εργοδοτικής ασυδοσίας που ξεχαρβαλώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση των μετακινήσεων γιατρών. Κανένας γιατρός δεν περισσεύει από κανένα νοσοκομείο της Αθήνας και του Πειραιά.
  • Να προσληφθούν τώρα με κατεπείγουσες διαδικασίες, μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων, όλοι οι γιατροί που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.»

Από: Pressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.