-->

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Αποφάσεις στο πόδι για τον εμβολιασμό χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων - Παράνομη η δήλωση στοιχείων του προσωπικού λέει τώρα το Υπουργείο!

Από χτες έχει ξεκινήσει η "αναμπουμπούλα" στα Νοσοκομεία, με έγγραφα των Υ.ΠΕ και των Διοικήσεων που κατά την προσφιλή τους συνήθεια, απαιτούν δηλώσεις και ζητούν με πιέσεις και εκβιαστικό τρόπο στοιχεία από τους εργαζόμενους, τους προϊστάμενους και τα τμήματα προσωπικού των Νοσοκομείων.
Αυτό συνέβη και χτες με προσωπικά στοιχεία που ζητήθηκαν "μέχρι τις 12 το μεσημέρι" από τους εργαζόμενους που θα ήθελαν να εμβολιαστούν.
Όπως ήταν φυσικό δεν υπήρξε δυνατότητα, ούτε να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση για το εμβόλιο, ούτε να είναι σε θέση να πάρουν απόφαση "εδώ και τώρα".
Παρ΄όλα αυτά οι πιέσεις έγιναν και πολλοί εργαζόμενοι έδωσαν απάντηση όπως-όπως ...και βλέπουμε.
Λες και έχουμε τα εμβόλια στο τελωνείο και δεν ξέρουμε που να τα πάμε!
Πέρα από το γεγονός ότι ο τρόπος αυτός εφαρμογής των αποφάσεων μυρίζει πειθάρχηση και αυταρχισμό, αυτή είναι η σοβαρή πλευρά, υπάρχει και η πλευρά - εξ' αιτίας ακριβώς της αυταρχικής σκέψης - ό,τι γίνεται να είναι του ποδαριού, να δουλεύουν οι συνάδελφοι μέχρι το βράδυ για να προλάβουν τις προθεσμίες και μετά οι ίδιοι που έδωσαν τις εντολές να τα μαζεύουν όπως-όπως και...φτου κι' απ την αρχή!
Είπαμε, δεν είναι η πρώτη φορά, όμως τώρα με το ζήτημα της πανδημίας και του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς λίγο περισσότερη σοβαρότητα.

Στην αρχή, με έγγραφο, ζήτησαν τα στοιχεία όλου του προσωπικού, κατόπιν ζήτησαν στοιχεία μόνο όσων ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Για το οποίο, κανείς δεν τους είχε ενημερώσει. Για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου εμβολίου, τις ενδείξεις, ποιοί μπορούσαν να το κάνουν και ποιοί όχι κλπ.
Απ' 'ο,τι μαθαίνουμε μόνο μετά από παρεμβάσεις των Σωματείων, σε πολλά Νοσοκομεία οι Διοικήσεις θα διοργανώσουν ενημέρωση των εργαζομένων (Όπως είναι φυσικό, οι προθεσμίες "μέχρι τις 12" πάνε περίπατο...Όσο για την αν-αξιοπιστία των στοιχείων μάλλον είναι δεδομένη) 

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! 

Ο υπεύθυνος για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων του υπ. Υγείας με σημερινό έγγραφο που στάλθηκε στα νοσοκομεία απαγορεύει την επεξεργασία και συμπλήρωση προσωπικών δεδομένων στις λίστες και επιτρέπει μόνο την αναγραφή του ονόματος μόνο των υπαλλήλων που επιθυμούν τον εμβολιασμό μαζί με τον ΑΜΚΑ.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΠ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Αυτή είναι και η απαίτηση του δικού μας Σωματείου.

παρακάτω το έγγραφο του υπευθύνου προσωπικών δεδομένων του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.