-->

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΝΓΕ & ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Υ.ΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ. - Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΝΓΕ & Α'ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Υ.ΠΕ.

ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α.ΣΑΒΒΑ Κ.ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Υ.ΠΕ. (δες παρακάτω)
 
Είναι γνωστό (δες και ΕΔΩ), ότι η Διοίκηση του Α. Σάββα, αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει τις ΕΔΕ και να τιμωρήσει τους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που νόσησαν/νοσούν από covid 19 - λες και κόλλησαν επίτηδες! προχώρησε σε εκδικητική μετακίνηση του προέδρου των εργαζομένων, ακτινολόγου γιατρού, στη ΜΕΘ του Σωτηρία, μαζί με άλλους συναδέλφους.
Από την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκε κίνημα αλληλεγγύης στον συνάδελφο, καθώς η μετακίνησή του όχι μόνο ήταν ξεκάθαρα τιμωριτική, υπηρεσιακά παράταιρη και αχρείαστη αλλά και παράνομη.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Α. Σάββα, μεταξύ άλλων, επέλεξε να πάρει και την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών συμπαράστασης από μέλη Σωματείων, συνδικαλιστές κλπ. Στο πλαίσιο αυτό εκφράστηκε πολύ μεγάλο κύμα συμπαράστασης ενώ ως τώρα έχουν συλλεχθεί πάνω από 1500 υπογραφές και δεκάδες ψηφίσματα.
Το Σωματείο μας συμμετείχε με την υπογραφή μελών του Δ.Σ. (πλην του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. κ. Μπέκου ο οποίος διαχώρισε τη θέση του θεωρώντας ότι δεν υπήρχε λόγος συμπαράστασης και πως η διοίκηση είχε κάθε δικαίωμα να κάνει ότι έκανε.)
Την έκφραση συμπαράστασης στήριξε και η ΟΕΝΓΕ (υπογράφουσα και η Α. Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ κ. Παγώνη, η οποία ως γνωστό πρόκειται στην Κυβερνητική παράταξη. Το αναφέρουμε για να δείξουμε το μέγεθος της κατάφορης αυθαιρεσίας της διοίκησης και του δίκιου που έχει ο συνάδελφός μας ).

Σε ό,τι μας αφορά, ξεκαθαρίζουμε πως και μέσα από τη συγκεκριμένη περίπτωση δίωξης αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται ούτε για προσωπικό ζήτημα, ούτε για μεμονωμένο περιστατικό. Πίσω του κρύβεται μια ολόκληρη αντίληψη αντιμετώπισης των εργαζομένων, του συνδικαλιστικού κινήματος, κάθε απόπειρας διεκδίκησης του δίκιου μας. Κρύβεται η λογική: ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ" ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.   

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Υ.ΠΕ. κ. ΣΤΑΘΗΣ.

Ο διοικητής της ΥΠΕ, αφού κατονόμασε ως υπεύθυνους της μετακίνησης του Κ. Καταραχιά, την διοίκηση του Αγίου Σάββα και στελέχη του νοσοκομείου (τουλάχιστον τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας) γιατί όπως είπε θεωρούν τον πρόεδρο ανεπιθύμητο, ανέλαβε την ευθύνη και δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα, θεωρώντας λογικά τα επιχειρήματα της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και των υπολοίπων συνδικαλιστών. Ζήτησε από τον Κ. Καταραχια να προχωρήσει σε ένσταση και δεσμεύτηκε ότι καμία μετακίνηση δεν θα προχωρήσει μέχρι την επανεξέταση του ζητήματος.

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.