-->

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Αναίτιες - τρομοκρατικές συλλήψεις υγειονομικών, γιατρών, συνδικαλιστών...σε ολοήμερο όργιο αστυνομοκρατίας.

Η Υποκρισία τους δεν έχει τέλος! Από το πρωί σήμερα, ένα όργιο αστυνομοκρατίας επικρατεί στην Αθήνα, ενώ οι εικόνες που "ξεφεύγουν" και προβάλλουν στις οθόνες μας, είναι ανατριχιαστικές. Συνδικαλιστές, φοιτητές, μέλη πολιτικών οργανώσεων αλλά και απλοί πολίτες, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας, όχι μόνο εμποδίζονται αλλά ξυλοκοπούνται, εξευτελίζονται και συλλαμβάνονται στην προσπάθειά τους να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονημένου 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου.
Να ασκήσουν δηλαδή ένα βασικό δημοκρατικό δικαίωμα που δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. 
Πόσο μάλλον όταν τηρούνται όλα τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Παράνομη είναι η απαγόρευση, όχι οι εκδηλώσεις μνήμης!
Ανάμεσά τους πάνω από 12 υγειονομικοί και γιατροί της πρώτης γραμμής, συνδικαλιστές, από τα Νοσοκομεία μας. (ΠΧ ο εντατικολόγος και πρόεδρος του Σωματείου του Αττικού Μ. Ρίζος) Αυτοί ήταν και οι πρώτοι που κατήγγειλαν ότι ενώ τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν από όλους τους, μέσα στα κρατητήρια στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς καμία πρόνοια. Ανάλογες ήταν και οι καταγγελίες των δικηγόρων που παράνομα συνελήφθησαν. 
Είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του λαού από την πανδημία. Αντίθετα χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα προκειμένου να στερήσουν δημοκρατικά δικαιώματα, προκειμένου να στραγγαλίσουν κάθε απόπειρα διεκδίκησης, την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων. 

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ. με την οποία ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας.

ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, και ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!

Πριν από λίγη ώρα υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μεταξύ αυτών εκπρόσωποι σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών παρεμποδίστηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η ίδια Κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.