-->

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

«Υπουργείο και ΥΠΕ έκαναν μια άχρηστη μετακίνηση που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε γιατρού και υγειονομικού»


[...Όλοι οι γιατροί έμειναν άναυδοι, έλεγαν ότι αυτό είναι παράλογο και κωμικοτραγικό, ρωτούσαν ρητορικά τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας ακτινολόγος στη ΜΕΘ....]
Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Σάββας: «Υπουργείο και ΥΠΕ έκαναν μια άχρηστη μετακίνηση που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε γιατρού και υγειονομικού»

Σήμερα το πρωί μετά το εκδικητικό – αντιδημοκρατικό εντέλλεσθε του διοικητή της 1ης ΥΠΕ πήγα στο Σωτηρία.

Το γραφείο προσωπικού με στέλνει να πάω στη νέα ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία δωρεά της Βουλής όπως άλλωστε έγραφε ξεκάθαρα το εντέλλεσθε του διοικητή της 1ης ΥΠΕ. Μπήκα στο γραφείο γιατρών της μονάδας ενημερώνοντας τους ότι βρίσκομαι εδώ παρά τη θέληση μου και διωκόμενος για τη συνδικαλιστική μου δράση.

Όλοι οι γιατροί έμειναν άναυδοι, έλεγαν ότι αυτό είναι παράλογο και κωμικοτραγικό, ρωτούσαν ρητορικά τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας ακτινολόγος στη ΜΕΘ. Μάλιστα ενώ έχουν ανάγκη από προσωπικό εξειδικευμένο το υπουργείο και η ΥΠΕ έκαναν μια άχρηστη μετακίνηση που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε γιατρού και υγειονομικού.

Πραγματικά οι συνάδελφοι έχουν ανάγκη από ενίσχυση αλλά από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και όχι από μπαλώματα αλλά σίγουρα όχι ακτινολόγο. Την ίδια στιγμή που εγώ δεν είχα αντικείμενο εργασίας εκεί, οι συνάδελφοι μου στον υπέρηχο του Αγίου Σάββα υπέφεραν από τη δουλειά που φορτώθηκαν από την απουσία μου.

Θα ήταν η ποιο αστεία παγκόσμιας εμβέλειας κίνηση μέσα στην πανδημία αλλά είναι τραγική και εγκληματική κίνηση τι στιγμή που έχουμε τόσους άδικους θανάτους και διψάνε οι ΜΕΘ για εξειδικευμένο προσωπικό. Το εκδικητικό μένος των διοικούντων και των πολιτικών προϊσταμένων τους, για τους αγώνες του σωματείου μας δεν κρύβεται πλέον. Δεν τους ενδιαφέρει η ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά να κυνηγάνε όσους αγωνίζονται.

Η μεγάλη μας συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στην υπε σήμερα 22/12 13:00 μαζί με συμπαραστάτες από το Αγία Όλγα, την ειναπ ,την ΟΕΝΓΕ την ΑΔΕΔΥ υγειονομικούς από πολλά νοσοκομεία, δασκάλους , καθηγητές, τους έχει στριμώξει.

Δεν μας τρομάζουν οι διώξεις γιατί δείχνουν πόσο δυνατοί είμαστε και πόσο εκτεθειμένοι είναι.

Θα σταματήσουμε τις μετακινήσεις όλων γιατί δεν προσφέρουν τίποτα και θα παλέψουμε για προσλήψεις για την υγεία που αξίζει σε όλους.

Κάτω ξερά σας από τα σωματεία .

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του Αγίου Σάββα!»

Ανακοίνωση για την δίωξη εξέδωσαν συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση. Στην Ανακοίνωση αναφέρουν:

Οι υπογράφοντες το παρακάτω κείμενο συνδικαλιστές, εκπροσωπώντας τα συνδικαλιστικά όργανα στα οποία είμαστε εκλεγμένοι δηλώνουμε τα εξής:

Η Συνδικαλιστική δίωξη του Κ. Καταραχιά δε θα περάσει!

Συμμετείχαμε όλοι στην μαζική κινητοποίηση με στάση εργασίας που πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ο  Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η  ΕΙΝΑΠ, με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ, έξω από την 1η ΥΠΕ, όπου μας υποδέχτηκαν δεκάδες αστυνομικοί.

            Στη συνάντηση μας με τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Στάθη θέσαμε ξανά την ουσία του ζητήματος: είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μετακινείται ακτινολόγος από ογκολογικό νοσοκομείο σε ΜΕΘ διπλανού νοσοκομείου (από πότε οι ακτινολόγοι γίνονται εντατικολόγοι;). Η μετακίνηση αυτή, καμία σχέση δεν έχει προφανώς με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αντίθετα βλάπτει τους ασθενείς και την κάλυψη των αναγκών στο ακτινολογικό τμήμα του Αγίου Σάββα. Όλα τα προηγούμενα δείχνουν ότι η μετακίνηση του Κ. Καταραχιά δεν γίνεται για τις ανάγκες της κλινικής ΜΕΘ Covid του Σωτηρία, αλλά πρόκειται για πολιτική συνδικαλιστική δίωξη που καταστρατηγεί τον ν. 1264/82.

            Για τη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, έχει πέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής» γιατί ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς, όταν παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, 22 Δεκέμβρη 2020, στη ΜΕΘ Covid του Σωτηρία, ενημερώθηκε από όλα τα στελέχη της εν λόγω κλινικής, ότι δεν χρειάζονται γιατρό της ειδικότητάς του, ότι δεν ζήτησαν ΠΟΤΕ ακτινολόγο στο τμήμα τους, αντίθετα αυτό που ζητούν συνέχεια είναι περισσότερους εντατικολόγους. Μάλιστα, μετά από λίγη ώρα ο ίδιος ο Διοικητής του Σωτηρία, ζήτησε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ από το Γραφείο Προσωπικού, να ενημερώσει τον Κ. Καταραχιά, ότι πρέπει να παρουσιαστεί στο Ακτινολογικό του νοσοκομείου, ενώ ρητά η διαταγή της μετακίνησης αναφέρει: «…στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α.  «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», για τη στελέχωση της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID – 19…».

Είναι προφανές ότι ο συνάδελφος μετακινείται βιαίως από το μοναδικό Ογκολογικό νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας, σε ένα νοσοκομείο που δεν τον ζητά, διωκόμενος για τη συνδικαλιστική του δράση.

Το υπουργείο υγείας τι θέση παίρνει γι’ αυτές τις τιμωρητικές μετακινήσεις και την προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών; Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ή κρύβεται πίσω από παράτυπες αποφάσεις διοικητών;

            Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ δεν έδωσε καμία απάντηση στα προφανή ζητήματα που του θέσαμε για πολλοστή φορά. Ενημερώσαμε την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, ότι αν δεν ανακαλέσουν άμεσα την παράλογη και εκδικητική μετακίνηση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Αγ. Σάββα και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ το υγειονομικό κίνημα – μαζί με τον λαό – θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις έως την τελική δικαίωση. Θα επιμείνουμε απεργιακά, δεν θα αφήσουμε μόνο του το Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά.
  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και οι μετακινήσεις υγειονομικών, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοϊό ή γιατί αναδεικνύουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία για να καλυφθούν τα κενά και να προστατευθεί η υγεία του λαού.

Αθήνα, 22/12/2020

Οι υπογράφοντες

Ρίζος Μιχάλης, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ

Τοσονίδου Δέσποινα, μέλος ΕΕ ΟΕΝΓΕ, ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Τουλγαρίδης Κώστας,  μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος

Αργύρης Χρήστος,  μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ

Καλομοίρης Γρηγόρης, συντονιστής γραμματείας ΜΕΤΑ, πρώην μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.