-->

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει

Απανωτά τα κρούσματα τρομοκράτησης των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία. 
Η αποτυχία της αντιμετώπισης της πανδημίας και η κατάρρευση των Νοσοκομείων όμως δεν κρύβονται!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει 
 Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης των Νοσοκομείων Πέλλας να διωχτούν πειθαρχικά και ποινικά η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας Ελένη Σταυρακάκη καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος που είναι και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ.
 «Αιτία» αυτών των διώξεων είναι οι δηλώσεις που έκαναν στα μέσα ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε και με ωμή παρέμβαση της Διοίκησης του νοσοκομείου στα εσωτερικά του Σωματείου Εργαζομένων στην Έδεσσα αφού με ανακοίνωσή της παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του σωματείου και απαιτεί από την συνάδελφο να μιλά μετά από συνεννόηση μαζί της. 
Η Διοίκηση του νοσοκομείου με τέτοιες ενέργειες επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά και αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία στην διαχείριση της πανδημίας με στόχο να συγκαλύψει τόσο τις δικές της ευθύνες αλλά και αυτές που ανάγονται στην Κυβέρνηση. Η πειθαρχική και ποινική δίωξη που αποφασίστηκε να ασκηθεί σε βάρος των συναδέλφων εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της υγείας να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να καταπνιγεί κάθε φωνή που παρουσιάζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
 Δυστυχώς υποστηρικτές σε αυτή την επίθεση βρέθηκαν και μέλη του ΔΣ του Σωματείου της Έδεσσας που αντί να βρεθούν στο πλευρό της συναδέλφισσας προτίμησαν να ταχθούν στο πλευρό της Διοίκησης του νοσοκομείου. 
Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί την άμεση παύση κάθε ενέργειας σε βάρος των συναδέλφων από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζει αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ να επισκεφτεί στο νοσοκομείο και να κάνει παρέμβαση καθώς και την κάλυψη των συναδέλφων σε όποια ενέργεια απαιτηθεί για να αντιμετωπιστεί η δίωξη. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι η προσπάθεια φίμωσης των σωματείων, τρομοκράτησης των εκλεγμένων συνδικαλιστών και γενικότερα η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.
 Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.