-->

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!


Μία συζήτηση που δεν έχει δει παρά ελάχιστα το φως της δημοσιότητας, αφορά το γεγονός πως το φάρμακο για τους ήδη νοσούντες από τον κορονοιό υπάρχει και είναι αποτελεσματικό. Με περίεργα τερτίπια και προσχήματα δεν έχει φτάσει στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά (το ένα δεν αναιρεί το άλλο όπως εξηγείται παρακάτω), ενώ οι σκέψεις για συγκρούσεις συμφερόντων με τους κατασκευαστές του εμβολίου και για πολλά λεφτά που ...περιμένουν είναι παραπάνω από δικαιολογημένες.
Η συζήτηση αυτή άνοιξε από τον κατεξοχήν ειδικό στη χώρα μας και επιστήμονα κύρους, τον κ. Δημήτρη Κούβελα, που γιατρός είναι διευθυντής του εργαστηρίου κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ.  

Θέλει λίγο διάβασμα για να έχει κανείς πλήρη εικόνα, για τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά (στην ουσία δεν υπάρχει επιχείρημα που να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, αλλά μονάχα διαδικαστικά προσχήματα ...όσο πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα στη χώρα μας!) που φωτίζουν την πραγματικότητα. Γιά όλα αυτά αναρτούμε παρακάτω μέρος μίας διαφωτιστικής συνέντευξης του κ. Κούβελα στο press project. 
Κύρια σημεία:

Τα δύο φάρμακα κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, δίνονται ήδη στις ΗΠΑ σε 2.400 νοσοκομεία. Τα φάρμακα αυτά είναι αποτελεσματικά, δεσμεύουν και αδρανοποιούν τον κορονοϊό.

 Μιλάμε για θεραπεία. Η οποία δεν επαναλαμβάνεται. Είναι μία φορά, μία ένεση. Το αντίσωμα μπαίνει ενδοφλεβίως, δουλεύει και κρατάει αρκετό καιρό.

Το φάρμακο είναι για τη θεραπεία ανθρώπων που ήδη νοσούν, το εμβόλιο είναι για την πρόληψη, την πρωτογενή, σε ανθρώπους που δε θέλουν να νοσήσουν. Άρα λοιπόν το εμβόλιο θα καλύψει στο μέλλον τις επιδημίες ενώ το φάρμακο αυτή τη στιγμή καλύπτει άτομα, τα οποία ήδη έχουν προσβληθεί και νοσούν.

Πώς γίνεται εδώ και ένα μήνα να υπάρχει ένα φάρμακο και η δημόσια συζήτηση να μην έχει πάρει χαμπάρι τίποτε; 

Ολόκληρη μπορείτε να τη δείτε εδώ καθώς και να ακούσετε το ηχητικό μέρος της συνέντευξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.