-->

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία της απαράδεκτης πολιτικής απόφασης μετακίνησης του Προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία της απαράδεκτης πολιτικής απόφασης μετακίνησης του Προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Να ανακληθεί άμεσα η αναίτια και εκδικητική μετακίνηση.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο προκειμένου να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία ξεπερνά κάθε όριο με την τιμωρητική μετακίνηση του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία». Παράλληλα, σε πολλά νοσοκομεία κινεί διαδικασίες ΕΔΕ και πειθαρχικών μέτρων ενάντια στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών.

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι αγωνιώδεις εκκλήσεις τους για αύξηση των μονάδων ΜΕΘ καθώς και στελέχωση των νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ενοχλούν την κυβέρνηση. Αντί να στηρίξει τους μαχόμενους γιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής διενεργεί ΕΔΕ και στοχοποιεί με τιμωρητικές μετακινήσεις γιατρών απαραίτητων ειδικά αυτή την περίοδο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί:

  • Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για τη μετάθεση του Προέδρου των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»
  • Να σταματήσει η προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών και των συνδικαλιστών
  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.