-->

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στο Φλέμιγκ κλειστά χειρουργεία και τμήματα. Στον Ευαγγελισμό «Κόλαση» στις εφημερίες!

 «Κόλαση» στη γενική εφημερία του Ευαγγελισμού, ένας ασθενής ανά 30 δευτερόλεπτα!Την στιγμή που πνίγονται τα λεγόμενα "μεγάλα νοσοκομεία" για λόγους που πολλές φορές έχουμε αναλύσει και οφείλονται στην προσπάθεια κατάργησης της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης, στο δικό μας νοσοκομείο, αλλά και σε πολλά άλλα περιφαρειακά νοσοκομεία υπάρχουν θάλαμοι κλειστοί και χειρουργεία με λουκέτο. Τη στιγμή που κλινικές κινδυνεύουν να βουλιάξουν στα ράντζα, λόγω μεγάλης προσέλευσης αρρώστων υπάρχει ολόκληρη πτέρυγα με οργανωμένες, μεχρι πρόσφατα, κλινικές που είναι άδειες.
Την ίδια στιγμή η πραγματικότητα γίνεται λάστιχο και στρίβει κατά που βολεύει τους εκδότες και τις πολιτικές τους συμπάθειές. Το προχτεσινό έθνος κάνει εμβριθή ανάλυση και διαπιστώνει πως η κίνηση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων ήταν μειωμένη τελευταία...άρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πήγαν αλλού! ( Πού; στους ιδιώτες και πλήρωσαν από την τσέπη τους; και είναι καλό αυτο;) Το όλο κλίμα του άρθρου κινείται στη σφαίρα του: Ε, δεν έγινε και τίποτα που έκλεισε ο ΕΟΠΥΥ και που απεργούν οι γιατροί, τελικά οι ασθενείς δεν τους έχουν ανάγκη, εξυπηρετήθηκαν αλλού! Τι να πεις; Αν τους πάρεις στα σοβαρά δεν πρέπει να κάνεις άλλη δουλειά! Παραμένει πάντως εντυπωσιακή η ευκολία που γίνεται το το άσπρο μαύρο και μάλιστα με "στοιχεία".

  Η «κόλαση» που ζουν στην γενική εφημερία του Ευαγγελισμού ασθενείς, συνοδοί γιατροί και νοσηλευτές, παίρνει πια διαστάσεις πολέμου.

Στην προχθεσινή γενική εφημερία του νοσοκομείου στις 14 Μαρτίου, από τις πρώτες ώρες υπήρχε μαζική προσέλευση. Με το άνοιγμα της εφημερίας ανά 30 δευτερόλεπτα προσέρχονταν
και ένας ασθενής στα επείγοντα του Ευαγγελισμού ενώ ο χρόνος αναμονής για βασικές διαγνωστικές εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, αξονικές, αιματολογικές – ξεπέρασε τις 4 ώρες κατά μέσο όρο.

«Οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους χίλιους ανά εφημερία σύμφωνα με την 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στον Ευαγγελισμό «από αυτούς εισάγονται κάθε φορά 150 με 180 περίπου. Όμως, στην πραγματικότητα οι εξεταζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι από τους καταγεγραμμένους.»

Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι «η πυκνότητα προσέλευσης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αποδεικνύει ότι πλήθος κόσμου δεν βρίσκει περίθαλψη σε μικρά νοσοκομεία και σε δομές Π.Φ.Υ. και συνωστίζεται κυριολεκτικά και στον Ευαγγελισμό και στα υπόλοιπα μεγάλα νοσοκομεία.
Τι να προλάβει να αντιμετωπίσει το εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό που για να βγει η εφημερία δουλεύει χωρίς ρεπό και διπλοβάρδια (!!), πως θα μπορέσει ο γιατρός να ανταποκριθεί στα πραγματικά επείγοντα και σύνθετα περιστατικά μέσα στην τόση κοσμοσυρροή;»

Κάθε φορά όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ευαγγελισμού, επιμελητές και ειδικευόμενοι εξοντωμένοι από την ολονύχτια υπηρεσία τους αναγκάζονται να παραμένουν για πολλές ακόμα ώρες της επόμενης μέρας στα επείγοντα για να διεκπεραιώσουν με ασφάλεια την πληθώρα των περιστατικών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα των ασθενών που έχουν εισαχθεί και πολλοί από αυτούς είναι σε ράντζα όπως στις τελευταίες εφημερίες που ειδικά πχ στα Παθολογικά τμήματα φτάνουν ακόμα και τα πενήντα την επομένη μέρα της γενικής εφημερίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ψυχιατρικό Τμήμα τα ράντζα ποτέ δεν πέφτουν κάτω από τα 20-25 δίπλα – δίπλα ελαφριά και βαριά περιστατικά! Οι λίστες αναμονής για τα χειρουργικά περιστατικά κρατάνε για μήνες...

Το Αττικό που συνεφημερεύει αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Το μέγεθος των αναγκών για υπηρεσίες υγείας είναι τέτοιο που χτες για παράδειγμα ήδη από το απόγευμα είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για την έλλειψη γυναικείων κλινών (κι άρα για την αδυναμία εισαγωγής – νοσηλείας) κι όμως, ως το πρωί διακομίστηκαν δεκάδες τέτοια περιστατικά (χώρια, οι περιπατητικοί).

Οι γιατροί του Ευαγγελισμού εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δυνατότητα λειτουργίας ορισμένων τμημάτων παθολογικών, χειρουργικών, αλλά και των εργαστηρίων από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Επίσης επισημαίνουν ότι «Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο κωφεύει και δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν και επαρκείς (ποιοτικά και ποσοτικά) υπηρεσίες υγείας, αλλά κρατάει και απλήρωτους τους γιατρούς εδώ και ένα χρόνο μην εγκρίνοντας τις χιλιάδες δεδουλευμένες ώρες πρόσθετης – πέραν του νόμου - εφημερίας που το ίδιο το υπουργείο μας ορίζει να υπηρετήσουμε (αφού λείπει το προσωπικό που αναλογεί).»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ευαγγελισμού θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου.

της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή από ygeia360. Επισημάνσεις και σχόλια δικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.