-->

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μετά τον διορισμό των πρώτων διοικητών των Νοσοκομείων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέπτεται να διορίσει και Βοηθούς Διοικητών.

Σημ. Φαίνεται πήξαμε από υπαλλήλους στο ΕΣΥ και τώρα αναλαμβάνουμε να φτιάξουμε "στελέχη"! Και δηλαδή πόσα θα παίρνουν αυτά τα "μίνι" στελέχη; Όσο ας πούμε ένας τραυματιοφορέας ή κάτι τις παραπάνω; 
Αυτό θα πει ανάπτυξη! Να' χεις στελέχη να διοικούνε εικονικές υπηρεσίες με εικονικούς εργαζόμενους και άμα με το καλό χρειαστούνε υπάλληλοι στ' αλήθεια τότε παίρνετε και κανένα μαύρο με μπλοκάκι!...Αλλά τα στελέχη θα' ναι έτοιμα!
Με αργές διαδικασίες συνεχίζονται οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων που ακολουθούν τη διαδικασία της Αξιολόγησης μέσω της αρμόδιας Επιτροπής.
Μετά από αρκετές ημέρες διορίσθηκαν οι πρώτοι 9 διοικητές σε νησιά αλλά και στις περιοχές όπου έχει φουντώσει το προσφυγικό πρόβλημα. 
Οι πρώτοι 30 Βοηθοί Διοικητών
Στο μεταξύ όμως μετά την ολοκλήρωση διορισμού όλων των Διοικητών των Νοσοκομείων, που όπως φαίνεται θα γίνει προς τον Ιούνιο, ετοιμάζεται και ένας νέος θεσμός αυτός των Βοηθών Διοικητών.
Άλλωστε με βάση και τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών των Νοσοκομείων Πέτρο Γιαννουλάτο, περί τα μέσα Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός των διοικητών των μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.
Οι βοηθοί Διοικητές όπως αναφέρει στο HealthReport.gr o πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών των Νοσοκομείων και Γενικός Γραμματέας Πέτρος Γιαννουλάτος, θα είναι περίπου 30 ετών, θα είναι νέα παιδιά με πλούσια βιογραφικά τα οποία όμως σήμερα δε διαθέτουν εμπειρία.
Η ανάγκη ξεκίνησε σύμφωνα με τον κ.Γιαννουλάτο από το γεγονός ότι ανάμεσα στα βιογραφικά που εξετάσθηκαν για τα νοσοκομεία, ήταν και νέων ανθρώπων με πολλά πτυχία και μεταπτυχιακά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά χωρίς να διαθέτουν ούτε μία ημέρα εμπειρία στη διοίκηση.
Οι «βοηθοί Διοικητών Νοσοκομείων» θα προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, περίπου έναν χρόνο, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και με μικρό μισθό και θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από το να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων στο ΕΣΥ, να αποκτήσουν γνώσεις από το σύστημα.
Η εφαρμογή βέβαια του νέου θεσμού θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των Διοικητών των Νοσοκομείων.
Μέχρι τότε οι σημερινοί ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μάλλον να μάθουν να απαντούν στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης.
Πάντως στη διαδικασία της επιλογής έχει ακολουθηθεί όπως λένε πηγές τουHealthReport.gr και η …κλασική τακτική, καθώς πάνω πάνω στη λίστα έχουν μπει πρόσωπα από το παρελθόν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε πρόσωπα που θα διοικήσουν νοσοκομεία της Αθήνας θα είναι από τα …παλιά, θα προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ενώ έχουν αναλάβει ξανά νοσοκομεία αλλά και άλλους φορείς του τομέα της Υγείας.
Επισήμως ωστόσο μετά τις συνεντεύξεις παραδίδεται στον υπουργό Υγείας μία σύντομη λίστα (short list) με δύο ονόματα για κάθε θέση ώστε να γίνει η τελική επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.