-->

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

...ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ!

    Έχουμε  αναφερθεί ξανά στα δημοσιεύματα που διαρρέουν ονόματα Διοικητών στα Νοσοκομεία. Έχουμε μάλιστα τονίσει πως τα πρόσωπα δεν αυτενεργούν, αλλά εφαρμόζουν πολιτικές, με τις οποίες, είτε συμφωνούν θερμά και συνδιαμορφώνουν, είτε δεν τους καίγεται καρφί παρά μόνο για την καρέκλα τους. Υπάρχει όλη η γκάμα και οι εξαιρέσεις, οι ελάχιστες που επιτρέπει το σύστημα, επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αν σκεφτούμε λίγο τις Διοικήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, θα διαπιστώσουμε εύκολα πως έτσι έχουν τα πράγματα.
   Θα διαπιστώσουμε επίσης πως δεν υπάρχουν δα και χαώδεις διαφορές στον τρόπο άσκησης της Διοίκησης, καθώς μια σειρά παράγοντες επιβάλλουν δεσμεύσεις ανάλογα με το κατεστημένο που επικρατεί σε κάθε χώρο, τη διαπλοκή που έχει το πάνω χέρι και τις κομματικές ισορροπίες που διαμορφώνονται. Έπειτα υπάρχει... και ο φόβος των Ιουδαίων που επιβάλλει έναν ιδιότυπο πολιτικό πολιτισμό - στην πλάτη μας - μεταξύ των κομματικών κατεστημένων.
   Μακάρι βέβαια, στην περίπτωσή μας, να είναι διαφορετικά τα πράγματα και να διαψευσθούμε, αλλά ανάλογα με την εμπειρία μας, αυτή είναι η εκτίμησή μας.
   Σε κάθε περίπτωση ας μην περιμένουμε Σωτήρες, ούτε καν λόγω...Πάσχα. Η Ανάσταση δεν θα γίνει "αυτόματως". Θετικές εξελίξεις χωρίς τον αγώνα των εργαζομένων δεν μπορούν να υπάρξουν, ό,τι Διοικήσεις κι αν έρθουν. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο το καλύτερο.
   Πάντως τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και θέλουν την κα Μπαλαούρα επόμενη Διοικήτρια, να πούμε πως ελέγχονται ως ανακριβείς....Θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.