-->

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κινητοποιήσεις εργαζομένων χωρίς εργαζόμενους δεν γίνονται!

Από τα διάφορα site πληροφορηθήκαμε ακόμα μια αιφνιδιαστική ενέργεια της Ομοσπονδίας μας στο Υπουργείο Υγείας, όταν μυστικά 20 - 30 συνάδελφοι, συνδικαλιστικά στελέχη προφανώς, έκαναν συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας.(Απορία: Πως και με ποιά κριτήρια ειδοποιήθηκαν ορισμένα "στελέχη" και όχι κάποια άλλα; Δηλαδή κάποιοι είναι "δικοί" και κάποιοι "οχτροί";)

Η είδηση (iatropedia) αναφέρει μεταξύ άλλων:
...Έτσι, πριν ακόμη ξημερώσει, κατά τις 06:30 το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του υπουργείου Υγείας και απέκλεισαν την είσοδο. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αλυσοδέθηκαν και ύψωσαν πανό που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα... Πινόκιο με μούσι, θυμίζοντας πως πριν από σχεδόν ένα χρόνο (2 Απριλίου ήταν) είχε υποσχεθεί 4.500 προσλήψεις. 

χόλιο για την είδηση: Αν ήταν "εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία" και μάλιστα με μαζική παρουσία ποιός θα είχε αντίρρηση; Το ζήτημα είναι πως οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν ήταν εκεί, αλλά είχε κρατηθεί και μυστικό...μην προδοθεί η επιχείρηση!)

Δεν μπορούμε παρά ως πρώτο σχόλιο και (αγωνιστικό) παράπονο, να θυμίσουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και τη δραματική περίοδο που δίναμε τη μάχη επίβιωσης του Νοσοκομείου, εισπράταμε (όχι μόνο εμείς) ως απάντηση: ΚΑΝΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ... ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. Φαίνεται πως τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο: ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΟΤΙ  ΑΓΩΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!
Οι κινήσεις εντυπωσιασμού για να παίξουν οι τηλεοράσεις, μπορούν να χαρακτηριστούν με πολλούς τρόπους, αλλά κινητοποιήσεις εργαζομένων που μπορούν να δημιουργήσουν κίνημα που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει αιτήματα δεν είναι.

Βεβαίως και απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μην κλείσουν τα νοσοκομεία - μαζί και το δικό μας - και δωρεάν υγεία για το λαό. 
Βεβαίως το απαιτούσαμε και με τους προηγούμενους (όταν άλλοι σφύριζαν αδιάφορα) και το απαιτούμε και από τους σημερινούς κυβερνώντες, καταγγέλοντάς τους ταυτόχρονα για την κατάντια των Νοσοκομείων και την κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης, πολύ περισσότερο που άλλα μας έταζαν προεκλογικά.
Αλλά δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε πως με "κρυφές" και αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις, κάτι μεταξύ θεατρικής παράστασης και καταδρομικής επιχείρησης γίνονται ειλικρινείς, καθαροί και με προοπτική νίκης αγώνες. Περισσότερο μικροκομματικά "πλασαρίσματα" θυμίζουν.(έκοψαν και ...τούρτα σήμερα έξω από το Υπουργείο, συμβολικά! Πράγματι πρωτοπορικός τρόπος αγώνα! ,πάντα γλυκαμένοι.

  Από την πείρα μας, εμείς λέμε πως για να ξεδιπλωθούν πραγματικοί αγώνες στα Νοσοκομεία, η συνδικαλιστική ηγεσία και τα στελέχη της Ομοσμονδίας, αντί να κόβουν αγωνιστικά τούρτες, θα πρέπει να οργώσουν τα νοσοκομεία, να στηρίξουν τους εργαζόμενους, να στεριώσουν πραγματικό μαζικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ηλίθιοι να μην καταλαβαίνουν πως είναι καμένες από χέρι τέτοιες "κινητοποιήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.