-->

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

"ΟΛΙΓΗ" (12 μηνη) ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 4.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Σημ. Δυστυχώς, ούτε αυτή τη φορά πρόκειται για κανονική εργασία, σαν αυτές που, έστω με χίλια βάσανα, επιτρέπουν στον άνθρωπο να ζήσει με αξιοπρέπεια. Πρόκειται ξανά για απόπειρα ανακύκλωσης της ανεργίας, πρόκειται για "δράση" που περισσότερο θα "ταιριάξει" τους αριθμούς παρά τους κανονικούς ανθρώπους. Γι' αυτό άλλωστε και τα παράξενα ονόματα: Δεν υπάρχει μόνιμη εργασία για μόνιμες ανάγκες, υπάρχει  "δράση με κοινωφελή χαρακτήρα" και αντί για εργαζόμενους υπάρχουν "ωφελούμενοι". Κάτι σαν φιλανθρωπία δηλαδή για τους νέους αλλά και μεγαλύτερους ανέργους της χώρας. Δουλειά για ένα χρόνο και μετά πάλι πίσω στο μεγάλο καλάθι της ανεργίας. Λίγη δουλειά, λίγη ζωή, καθόλου δικαιώματα. Ως πότε θα ανέχομαστε αυτό το παρών και κυρίως αυτό το μέλλον;


  Στις αρχές Νοεμβρίου υπολογίζεται να προκηρυχθούν από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας 4.000 θέσεις (12μηνης διάρκειας) σε ειδικότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

   Οι θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και σε άλλες δομές του συστήματος υγείας θα κατανεμηθούν στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, ενώ το νέο προσωπικό θα αναλάβει καθήκοντα από τον Ιανουάριο του 2017.
  •    Πρόκειται για δράση με κοινωφελή χαρακτήρα και όχι πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την «κλασική» έννοια του όρου που χρησιμοποιείται στα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας, καθώς η χρηματοδότηση των νέων θέσεων θα προέλθει από την πρώτη δόση που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 
   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και οι αμοιβές τους θα ξεπερνούν τα 495 ευρώ/μήνα που ήταν ο μισθός των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
   Οι 2.700 θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ). Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.  
   Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η κατανομή των θέσεων της προκήρυξης ανά ειδικότητα και Υγειονομική περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου