-->

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ; Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

  
Σε στάση εργασίας προχώρησαν χτες Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα αλλά και τη σχετική χρηματοδότηση στο ΕΚΑΒ να μισθώνει ιδιωτικές εταιρίες "όταν τα δικά του μέσα δεν επαρκούν"
   Με αφορμή τα παραπάνω ξέσπασε μια ακόμα "κόντρα" που, κατά την άποψή μας, δεν έχει μόνο συνδικαλιστικό χαρακτήρα. Η δε απάντηση του αν. Υπουργού Υγείας, πάλι κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν ξεκαθαρίζει απολύτως την κατάσταση για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας.
   Παραθέτουμε παρακάτω απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου των συναδέλφων του ΕΚΑΒ καθώς και την απάντηση του κ. Πολάκη για την ενημέρωση όλων.
   Παρατηρούμε πάντως, ότι σωστα επισημαίνεται πως αντίστοιχη διάταξη ισχύει από το 99, αλλά από την άλλη, η τωρινή τροπολογία δεν περιορίζεται πχ Στις αεροδιακομιδές ή στις ακτοπλοϊκές μεταφορές ασθενών.  Και αυτό σημαίνει πως δίνεται η δυνατότητα στην όποια κυβέρνηση τωρινή ή  μελλοντική αντί να αγοράζει πχ ασθενοφόρα και να προσλαμβάνει προσωπικό, να πληρώνει τους ιδιώτες ...οι οποίοι θα θησαυρίζουν παράχοντας υπηρεσίες υποβαθμισμένες και ρυθμισμένες με επιδίωξη το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
   Και (για να μην κατηγορηθούμε για ...κακοπιστία) μπορεί η σημερινή πολιτική ηγεσία να δεσμεύεται με δημόσιες δηλώσεις, το νομοθετικό πλαίσιο όμως θα υπάρχει και ΔΕΝ θα δεσμεύει κανέναν επόμενο...
ΓΙΑ ΜΑΣ, Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ!

 Από το Δ.Τ. του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

<<...Στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ‘’ Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» προτείνεται τροπολογία-σφήνα ως αντικατάσταση του Αρθ.31 Ν.2072/92,  σύμφωνα με την οποία «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων,  ύστερα από έγκριση
του υπουργού υγείας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα   δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του»
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο «αεροπορικών»  ή «άλλων εταιρειών μεταφορών» γίνεται σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Συνεπώς, η προτεινομένη τροπολογία αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και την παράδοση της επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα....>>

Η Δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου το avgi.gr,«τυφλώνει ο αντιπολιτευτικός οίστρος» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, ο οποίος επέκρινε την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με αφορμή τροπολογία που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο για την κοινωνική αλληλεγγύη.
Ο Π. Πολάκης τόνισε ότι με την τροπολογία δίνεται στο ΕΚΑΒ ένα σημαντικό ποσό από τον ΕΟΠΥΥ, ποσό ύψους 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αυξάνοντας κατά 50% τον προϋπολογισμό του. Επίσης η τροπολογία προβλέπει μια διαδικασία αποπληρωμής περίπου 50 εκατ. ευρώ από συσσωρευμένες οφειλές στην Πολεμική Αεροπορία για αεροδιακομιδές, ζήτημα που εκκρεμεί από την δεκαετία του '80.
Ο Π. Πολάκης επισήμανε σχετικά με την διάταξη για την «προικοδότηση του ΕΚΑΒ» ότι «βγαίνουν και μιλάνε, αντί να λένε ευλόγησον», ενώ, απαντώντας στην κριτική ότι στην τροπολογία περιλαμβάνεται ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση των αεροδιακομιδών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι πρόκειται για διάταξη που αφορά έκτακτες καταστάσεις, ενώ ισχύει ήδη από το 1999.
«Δεν ξέρει το σωματείο του ΕΚΑΒ την διάταξη; Τώρα την ανακάλυψαν οι «αντάρτες» του ΕΚΑΒ με επικεφαλής τον «αντάρτη» Μαθιόπουλο;» αναρωτήθηκε ο Π. Πολάκης κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για «αγωνιστικό, τηλεοπτικό σόου» μιλώντας για άτομα που είναι αγαπημένα των ΜΜΕ, αλλά και για αγωνία κάποιων ότι σε λίγο δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.