-->

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ανταπόκριση για τη "καραβανι της υγείας" και την Κινητοποίηση της Πέμπτης.

ΠΟΕΔΗΝΜε αγροτικά αυτοκίνητα αλλά ακόμη και με άλογα και κάρα βγήκαν το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους της Αθήνας οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ  για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι δημόσιες δομές. ΠΟΕΔΗΝ
 Οι εργαζόμενοι που ανέδειξαν και το θέμα της έλλειψης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ προκειμένου να καταδείξουν το πρόβλημα σε όλη την κοινωνία χρησιμοποίησαν μέσα που αξιοποιούνται συχνά πυκνά για να μεταφερθούν ασθενείς στην περιφέρεια κυρίως επειδή δεν υπάρχει το ΕΚΑΒ.
 Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ καθώς τονίζουν πως τα περισσότερα ασθενοφόρα είναι πεπαλαιωμένα και παρουσιάζουν βλάβες ενώ περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα τις ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΣΥ.
 Όσο για τις 4000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Υγεία σημειώνουν: «Τι ανακοίνωσαν; Μια τρύπα στο νερό. 4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών (48,8 εκατ.ευρώ).
 Το ΕΚΑΒ πάντως από την πλευρά του απαντώντας στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΣΥ μιλά για «Διατεταγμένη υπηρεσία με σαφή προσανατολισμό» και προσθέτει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ: «Αυτή τη φορά οι βολές της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ στράφηκαν στο αναντίρρητο θετικό γεγονός της προμήθειας ασθενοφόρων. Και ενώ το ΕΚΑΒ αγωνίζεται για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ προβαίνει σε μια απέλπιδα προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος της προμήθειας ασθενοφόρων.
Φυσικά, η προμήθεια των 90 Ασθενοφόρων από τα 187 του Διαγωνισμού, δεν αφορούσε μόνο τα Γιάννενα και την Κοζάνη αλλά οκτώ από τις Περιφέρειες της Ελλάδας, με άμεσα αποτελέσματα στην Δημόσια Υγεία, ωστόσο το σύνολο της είδησης δεν ικανοποιούσε τους σκοπούς δυσφήμισης κάθε ενθαρρυντικής προσπάθειας του ΕΚΑΒ.
 Όσο για τις καταγγελίες για ύπαρξη τρωκτικών, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό έγινε αντιληπτό μόνο λίγες ημέρες πριν την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε νέο κτίριο, τη στιγμή που σ’ αυτές τις ίδιες εγκαταστάσεις, φιλοξενείται το ΕΚΑΒ για πάνω από 20 έτη»
(Λαυρέντης Νεκτάριος, healthreport)

Σημ. Ανακοίνωση για την κινητοποίηση της Πέμπτης, εξέδωσε και η "ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.