-->

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι ετοιμάζεται.

 
  Νέο σύστημα πρόσληψης των μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
   Πρόκειται για ένα τελείως νέο μοντέλο το οποίο θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση Πάντως η διαδικασία αναμένεται να απλοποιηθεί ώστε να μπορούν να καλυφθούν σε συντομότερο χρόνο οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία τα οποία σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.
    Όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), πριν από οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει διαβούλευση τόσο με την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) όσο και με την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς).
 Και νέες προσλήψεις.
  Το θετικό είναι πάντως πως τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να γίνουν περίπου 2000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών ετησίως, καθώς τα όποια προσκόμματα φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν, επειδή η υπέρβαση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας των γιατρών κρίθηκε παράνομη από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το υπουργείο Υγείας προς την ΟΕΝΓΕ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Θα κάνει χρήση της εξαίρεσης που έχει επιτευχθεί από τον «περιορισμό 1 προς 5» όσον αφορά τους νοσοκομειακούς γιατρούς λόγω ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων περί παραβίασης ωρών εργασίας».

Σημ. Προσλήψεις ακούω... χιλιάδες, ετησίως!

Δ. Ευθυμιάδου (healthreport) - Σημειώσεις και επισημάνσεις δικές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.