-->

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη συγκέντρωση των Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Οι εργαζόμενοι του μοναδικού Δημόσιου κέντρου αποκατάστασης, καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ότι με την τακτική που ακολουθεί, οδηγεί στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ΕΚΑ, με αποτέλεσμα να ευνοούνται τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης.
Το ΕΚΑ, όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων, στραγγαλίζεται οικονομικά λόγω της υποχρηματοδότησης ενώ το προσωπικό έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια στο μισό.
Την ίδια ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης πάνω από 180 κρεβάτια που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού παραμένουν κλειστά. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες με αναπηρία καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Αποκορύφωμα αυτής της απαξίωσης από την πλευρά της πολιτείας είναι το γεγονός ότι το ΕΚΑ είναι αδιοίκητο εδώ και μισό χρόνο. Το υπουργείο Υγείας παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στο Σωματείο ότι θα διορίσει άμεσα Διοίκηση προκήρυξε ξανά τη θέση του υποδιοικητή του Κέντρου, με αποτέλεσμα να μείνει αδιοίκητο το ΕΚΑ για τουλάχιστον 4-5 μήνες ακόμα.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μαζί με μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας στον αγώνα των εργαζομένων, τόνισε ότι τα προβλήματα είναι κοινά για όλα τα Νοσοκομεία και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος αύριο Πέμπτη στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ (καραβάνι για την Υγεία.)   Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό μέλος του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου τέλος δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις  με στόχο τη σωτηρία του ΕΚΑ.

Από: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.