-->

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (= ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..."ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ και ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ"...ΜΙΣΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ)

(Επειδή έχουμε αναφερθεί στην ουσία του πράγματος, περιοριζόμαστε στην είδηση.)
Άμεσα θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία της χώρας και άλλες εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Το πρόγραμμα, που προανήγγειλε χτες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, με συνέντευξη της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, θα είναι 12μηνης διάρκειας, θα αφορά 10.000 άνεργους, που θα καλύψουν θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει είτε στα τέλη Νοεμβρίου, είτε το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου και θα αφορά τη στελέχωση 10.000 θέσεων, τις οποίες έχει εντοπίσει το υπουργείο Υγείας και έχει υποδείξει στον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ετήσιες συμβάσεις εργασίας σε ειδικότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να καλυφθούν με τον πιο άμεσο τρόπο θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις άλλες δομές του Συστήματος Υγείας. Οι θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ). Επιπλέον θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Από: bangladeshnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου