-->

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

"Ευαγγελισμός": Πολύ μαζική κινητοποίηση για την αποσυμφόρηση της ψυχιατρικής κλινικής

http://www.ygeia360.gr/media/k2/items/cache/8caacc3d014e65bdf3e7b21f4fc6dee9_XL.jpgΣύμφωνα με όσα μεταδίδει το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου το ygeionomikoi.gr, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός απαιτώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται ασθενείς στην κλινική. Συγκεκριμένα σε ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 20 ασθενείς νοσηλεύονται 20 και 25 άτομα σε ράντζα και σε βοηθητικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα πριν ξεκινήσει η εφημερία ενώ τα κρεβάτια της κλινικής είναι 20 οι νοσηλευόμενοι ήταν 47.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην κλινική να μην μπορούν να «διαχειριστούν» δύσκολα περιστατικά και να κινδυνεύουν να τους αποδοθούν και ευθύνες για ότι συμβεί σε αυτό το δύσκολο εργασιακό τοπίο. Οι μόνοι που μένουν στο απυρόβλητο είναι οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας που σφυρίζουν αδιάφορα για τις συνθήκες νοσηλείας των ψυχικά πασχόντων όχι μόνο στον Ευαγγελισμό αλλά και σε άλλα νοσοκομεία.

Πρόσφατη άλλωστε είναι η παραπομπή στο δικαστήριο 6 Νοσηλευτών της κλινικής και η καταδίκη πρωτόδικα ενός από αυτούς με 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή την οποία οι εργαζόμενοι την χαρακτηρίζουν άδικη.

Το πρόβλημα φέρνει στην επιφάνεια τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χιλιάδες υγειονομικοί οι οποίοι κινδυνεύουν καθημερινά να βρεθούν άδικα κατηγορούμενοι και να τους αποδοθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν πορεία στους γειτονικούς δρόμους ενώ ακολούθησε παρέμβαση στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Απαίτησαν και πήραν τη δέσμευση από τη Διοίκηση:

Να κλείσει η εφημερία της κλινικής κα να μην εισαχθούν άλλα περιστατικά σήμερα στο ψυχιατρικό τμήμα
Προσθάθεια να απομακρυνθούν σε δομές φιλοξενίας οι χρόνιοι πάσχοντες
Να περιοριστεί ο αριθμός των εισαγγελικών σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ
Να ξεκινήσει η διαδικασία αποσυμφόρησης της κλινικής και να ληφθούν μέτρα ώστε οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας να είναι ασφαλείς κι αξιοπρεπείς
Παρά την επιμονή των εργαζομένων η Διοίκηση δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θεωρούν άδικη την καταδίκη εργαζομένων και απαίτησαν η διοίκηση να στηρίξει τους εργαζόμενους και να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να μην μετατίθενται στους μαχόμενους υγειονομικούς.

Δήλωσαν ότι θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων κι αποφασισμένοι για περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αυτές δεν εφαρμοστούν.

Του Β. Βενιζέλου από ygeia360

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.