-->

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Σκούρα τα πράματα για την κοινωνική ασφάλιση!

   
Μέχρι το 2018, αναμένεται να δημιουργηθεί «άνοιγμα» στην Κοινωνική Ασφάλιση που θα ανέλθει στα επίπεδα των 7,4 δισ. ευρώ και το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί όσες περικοπές συντάξεων και αν γίνουν. 
    Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και τη διαρκώς    μειωμένη κρατική επιχορήγηση, ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν τα εξής:
- Το 2017 θα προκύψει έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ.
- Η διετία 2016 – 2017 έχει δημιουργήσει «άνοιγμα» 1,5 δισ. ευρώ που θα καλυφθεί από περικοπές στις συντάξεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι για το 2017 οι συντάξεις θα μειωθούν επιπλέον κατά 326 εκατομμύρια ευρώ (σωρευτικά τα δύο έτη εξοικονομούνται για το δημόσιο 600,4 εκατομμύρια ευρώ), ενώ μόνο οι δαπάνες για επικουρικές συντάξεις μειώνονται το 2017 κατά επιπλέον 117,3 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, έρχεται να προστεθεί στην εξοικονόμηση της τάξης των 174,2 εκατομμυρίων ευρώ που επιτεύχθηκε φέτος, από τις μειώσεις επικουρικών σε περίπου 260.000 συνταξιούχους.
- Το 2018 αναμένεται να προκύψει πρόσθετο χρέος 1,5 δισ. ευρώ, που θα έχει μεταφερθεί από την προηγούμενη χρονιά.
- Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδ
ότησης μεταφέρουν από έτος σε έτος «κρυφό χρέος» που φτάνει στα 3 δισ. ευρώ. Μόνο για το σκέλος του «κρυφού χρέους» οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση έχουν υπολογίσει ότι ανέρχονται στις 300.000 οι αιτήσεις απονομής κύριας, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ βοηθήματος, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η αναμονή υπερβαίνει την τριετία.

Του Βασίλη Αγγελόπουλου - www.dikaiologitika.gr

Σημ.  Όσες προσευχές, απ' αυτές που που βαφτίζουν το κρέας...ψάρι και να ψάλλουμε, αν δεν ξεσηκωθούμε να τους σταματήσουμε...σκούρα τα πράματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.