-->

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Οι θεσμοί στο Υπουργείο Υγείας! Όλα καλά!...Όλα καλά!

(Σημ. Τι να σχολιάσουμε εδώ...μας ξεπερνάει! )

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την υλοποίηση μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και ταυτόχρονα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους εκπροσώπους των Θεσμών το επόμενο διάστημα.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη, με αφορμή τις συναντήσεις των Θεσμών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη η συνάντηση αφορούσε τα γενόσημα, ενώ την Τρίτη, η συνάντηση επικεντρώθηκε στην φαρμακευτική δαπάνη και στην ανάγκη για έλεγχό της, στα ληξιπρόθεσμα και στον νέο τρόπο εκκαθάρισης αλλά και στην πολυσέλιδη πρόταση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τον εξορθολογισμό της δαπάνης.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη έχει ως εξής:
«Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υγείας με τους θεσμούς τόσο σε επίπεδο κλιμακίων όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας. Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» ζήτησαν από το υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στο επόμενο διάστημα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και ταυτόχρονα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, την ποιότητα της φροντίδας και τον έλεγχο της δαπάνης».

Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου