-->

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Οι θεσμοί στο Υπουργείο Υγείας 2: Δεν πάει καλά!...Δεν πάει καλά!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και ...μαύρα τα μαντάτα πάλι με τους "θεσμούς" στο Υγείας. Τσάμπα η χαρά.

Άγριο χαστούκι τρόικας στο υπ.Υγείας! Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης


Μπροστά στους μη ικανοποιημένους τροϊκανούς βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Ο κ.Ξανθός μετέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Hilton προκειμένου να συναντήσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζο ο υπουργός Υγείας περίμενε κάποια ώρα στο πορτοκαλί σαλόνι του ξενοδοχείου στο ισόγειο, μέχρι να γίνει δεκτός από τους τροϊκανούς. Και η αναμονή αυτή έχει σημειολογικά το νόημα της αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας με τους δανειστές, τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr. Εξάλλου επικαλούμενη η ηγεσία του υπουργείου το Αριστερό της παρελθόν, αρνούνταν επί σειρά μηνών να συναντηθεί με τους δανειστές, με συνέπεια εκείνοι να δίνουν τις οδηγίες τους μέσω του υπουργείου Οικονομικών.
Εξαιρείται, όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, μια μίνι συνάντηση που είχε γίνει με τον αναπληρωτή Παύλο Πολάκη πριν λίγους μήνες, ο οποίος όμως αποχώρησε γρήγορα εκνευρισμένος.
Και η συνάντηση των τροϊκανών με τον υπουργό Υγείας αυτή τη φορά δεν ήταν τυχαία. Οι ίδιοι οι τροϊκανοί ζήτησαν να συνομιλήσουν εκτάκτως με την πολιτική ηγεσία αφού διαπίστωσαν, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στοHealthReport.gr, ότι οι αριθμοί στην Υγεία δε βγαίνουν.
Άλλωστε ούτε επισήμως είχε ανακοινωθεί μια τέτοια συνάντηση από την κυβέρνηση, όταν γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα των επαφών.
Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο Ανδρέας Ξανθός τα …άκουσε για τα καλά από τους τροϊκανούς που είδαν για άλλη μια φορά ειδικά τη δαπάνη των φαρμάκων να έχει ξεφύγει.
Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αυτή τη φορά να πήγε με φάκελο και στοιχεία στην τρόικα, οι δανειστές όμως όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ήταν ήδη ενημερωμένοι για τα δρώμενα στην Υγεία. Διαπίστωσαν άλλωστε πως για τα …θεωρητικά σχέδια του Ανδρέα Ξανθού δεν υπήρχε κανένα χρονοδιάγραμμα.
Εξάλλου αυτό που καταλογίζουν κάθε φορά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την οποία καρφώνουν στο υπουργείο Οικονομικών, είναι πως δεν παραδίδει στοιχεία που να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ή μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.
Μ αυτά και μ αυτά ο υπουργός Υγείας υποχρεώθηκε να ανακοινώσει επισήμως ότι από την τρόικα του ζητήθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των αλλαγών που προτείνει.
Πάντως το θέμα είναι πως το επόμενο διάστημα υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να υλοποιήσουν στην πράξη όσα θεωρητικά περιγράφουν τόσο καιρό στους δανειστές με συνέπεια να έχει παγώσει η αγορά Υγείας.

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου (healthreport.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.