-->

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ...ΠΑΝΕ ΚΙ' ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ 600 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ!

   Είναι εύκολα κατανοητο, πως αποφεύγουμε "όπως ο διάολος το λιβάνι, να πάρουμε μέρος ή να στοιχηθούμε πίσω από τους καυγάδες της επικαιρότητας, που κανένα ουσιαστικό νόημα δεν έχουν για τους εργαζόμενους. Θεωρούμε, πως οι "κόντρες" που είναι της μόδας στα ΜΜΕ και συνοδεύονται από γαργαλιστικούς τίτλους, ανάλογους του γενικότερου ξεκατινιάσματος δεν μας αφορούν. Κυρίως δεν αφορούν τους εργαζόμενους και το λαό που φορτώνονται, μόνο αυτοί και στα μουλωχτά, τις συνέπειες της συστημικής κρίσης. Όσο θεαματικότερα λοιπόν οι "εξουσίες" και οι "παράγοντες" τσακώνονται στα τηλε πάράθυρα, τόσο περισσότερο αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα, και τις αιτίες που κάνουν τη ζωή μας μαύρη. Τόσο "σκεπάζουν" την προοπτική και τη διέξοδο που οφείλουν να αναζητούν οι εργαζόμενοι στην κοινή δράση και αντίστασή.

   Γι' αυτό τίτλοι όπως: "Αγρια κόντρα Πολάκη - Κέλλα" , "Κωλοτούμπα ξανθού", "Κομπογιανίτες αλωνίζουν", "Η ΠΟΕΔΗΝ ξαναχτυπά" , αν αναπαραγόντουσαν εδώ, θα συνοδευόταν αναγκαστικά και από καθόλου κολακευτικά σχόλια για τους εμπλεκόμενους που κάνουν κόντρες καφενείου και μάλιστα στην πλάτη μας.
   Αφορμή για την παραπάνω σημείωση έδωσε η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και η είδηση που λέει πως δεν έγινε δυνατό να εγκριθεί η πληρωμη του 15θημέρου των 600 εργαζομένων του.
   Δεν είχε λέει, απαρτία το Δ.Σ. που συγκάλεσε γι' αυτό το λόγο ο Διοικητής κ. Γιαννόπουλος (που επανέκαμψε). Δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση όσοι δεν συμφωνούν με τη νέα Διοίκηση και στήριζουν την πρώην (πλέον) διοίκηση της κ.Ρόζενμπεργκ που διόρισε η Κυβέρνηση.
  Η είδηση βέβαια συνοδεύεται με τα κουτσομπολιά που εν πολλοίς αναφέρουμε παραπάνω: Δεν πήγε η τάδε που είναι γυναίκα του τάδε που στηρίζει την Κυβέρνηση! Ε και λοιπόν; Δίνει αυτό κάποια ιδιαίτερη πληροφορία για το γεγονός ότι θα μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι; Ή μήπως αποπροσανατολίζει για το τι πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι, για τον αγώνα τους δηλαδή, που πρέπει να είναι κοινός, με αίτημα πχ να πάρουν το μισθό τους; 
   Οι εργαζόμενοι, κανένα όφελος δεν έχουν αν διασπαστούν στηρίζοντας συνειδητά ή όχι την "τέτοια" ή την "τέτοια" διοίκηση. Οι εργοδότες, όσο και αν τσακώνονται μεταξύ τους, είναι ενωμένοι όταν πρόκειται να κόψουν μισθούς και δικαιώματα από όλους μας. Στο Δημόσιο είναι δυσκολότερο να γίνει κατανοητό αυτό, καθώς ο εργοδότης - που είναι το κράτος - δεν έχει πρόσωπο και είναι έτσι ευκολότερη η εξαπάτηση πως τάχα εργαζόμενοι και διοίκηση είμαστε όλοι "συνάδελφοι". Οχι βέβαια! Οι Διοικήσεις διορίζονται και εφαρμόζουν πολιτικές και μνημόνια που μας κόβουν μισθούς, αυξάνουν κρατήσεις και φόρους, μας βυθίζουν στην απελπισία.  Δεν είμαστε το ίδιο (ούτε παίρνουμε το ίδιο μεροκάμματο).
   Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει τον αμαρτωλό βίο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως αυτός δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων. Πάντοτε άλλωστε  οι διοικήσεις κατασκευάζουν "συννενόχους" με εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Διοικήσεις και κυβερνήσεις διαχρονικά χρησιμοποιούν το γεγονός αυτό, είτε ως δικό τους δεκανίκι είτε για να στοχοποιηθούν, να χτυπηθούν, να χάσουν τα λίγα δικαιώματα και πιθανόν τη δουλειά τους, όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι! Ανάλογα τι βολεύει κάθε φορά! Ποιόν θα οφελήσει πχ να γίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ μισο-ιδιωτικό ή να προσλαμβάνει μόνο εργαζόμενους "κοινοφελούς εργασίας"; Τη Δημόσια Υγεία ή τους διάφορους εργολάβους που θα σπεύσουν να "μαζέψουν" χρήμα;
Αυτά προς ώρας για το ΚΕΕΛΠΝΟ...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.