-->

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζουν «χέρια» τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει.

Έρχονται τα πάνω κάτω στα ιατρικά συνέδρια.

συνέδριαΑλλαγές στον τρόπο ελέγχου αλλά και την εποπτεία των ιατρικών συνεδρίων στα οποία συμμετέχουν επιστημονικοί φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες, αναμένεται να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr μετά το ναυάγιο με τον κώδικα δημοσιοποίησης που μπλόκαρε έπειτα από απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο ο έλεγχος των συνεδρίων να φύγει από τον ΕΟΦ.
Ειδικότερα όπως λένε πηγές του HealthReport.gr εδώ και καιρό συζητείται το ενδεχόμενο, τον απόλυτο έλεγχο των συνεδρίων να τον αναλάβει το υπουργείο Υγείας το οποίο και θα δίνει τις τελικές εγκρίσεις για το ποιος θα συμμετέχει και ποιος όχι και με τι χρηματικά ποσά.
Και αυτό επειδή όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, υπήρχαν παράπονα ότι ακολουθείται μια ανορθόδοξη διαδικασία στον ΕΟΦ, με πολλά συνέδρια να κουρεύονται είτε τελείως, είτε ο προϋπολογισμός τους κατά 50% χωρίς επιχειρήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεξαχθούν σωστά.

Βέβαια από την άλλη καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr ότι με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στο υπουργείο Υγείας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ατονήσει ο έλεγχος και να επικρατεί πάλι ότι τα προηγούμενα χρόνια στα συνέδρια, οπότε και όλα ήταν ανεξέλεγκτα και μέσα σε ένα θολό τοπίο.
Σε μια τέτοια περίπτωση αν ατονήσουν οι έλεγχοι, θα θεωρηθεί «δωράκι» της κυβέρνησης προς τους γιατρούς, δεδομένου ότι ο κλάδος είναι δυσαρεστημένος με τις συνεχείς περικοπές και τα μέτρα.
Να σημειωθεί πάντως πως οι φαρμακευτικές εταιρείες επιδιώκουν τον έλεγχο και τους περιορισμούς στα συνέδρια, αφού ήδη είχαν θεσπίσει δικό τους κώδικα δεοντολογίας πριν χρόνια με περικοπές. Άλλωστε είχαν στοχοποιηθεί στο παρελθόν για πολυτελή συνέδρια και είχαν μπει στο μάτι του Κυκλώνα για ταξίδια χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.