-->

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ" - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Σωματείο Σισμανόγλειου: Ο Διοικητής με τις αποφάσεις του απαξιώνει τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.(Από το Δ.Τ. του Σωματείου)

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Σωματεία αναγκάζονται να κινητοποιούνται, με διάφορους τρόπους αντιστεκόμενα σε αποφάσεις των Διοικήσεων, που αγνοούν το δίκιο και τη θέληση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Πόσο μάλλον που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μετακινήσεις προσωπικού, που άλλαξαν την τελευταία στιγμή μετά από παρεμβάσεις των πανταχού παρόντων "συμβούλων".(Οδηγηθείτε στο πλήρες κείμενο του Δ.Τ. στο τέλος της σελίδας)

   Εμείς να διευκρινήσουμε μόνο ένα σημείο που λόγω διατύπωσης ίσως να δημιουργεί λανθασμένη εντύπωση. ΜΙΑ νοσηλεύτρια μετακινήθηκε από το Σισμανόγλειο στο Φλέμιγκ (προερχόμενη από την Πνευμονολογική του Σισμανογλείου στην οποία είχε μετακινηθεί εκεί από τον Ψυχιατρικό Τομέα) και ΕΝΑΣ νέος συνάδελφος από το Φλέμιγκ, στην Ψυχιατρική του Σισμανογλείου.

   Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το κύριο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού που όχι μόνο οδηγεί τις διοικήσεις σε τέτοιες "ταχυδακτυλουργίες" αλλά δημιουργεί και "κλίμα" μεταξύ των εργαζομένων των Νοσοκομείων μας, χωρίς βεβαίως να λύνει, αλλά αντίθετα να οξύνει τα προβλήματα.  
Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση είχε βρεθεί μια τέτοιου είδους λύση ανάγκης χωρίς να χρειαστούν μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των Νοσοκομείων, μέχρι που οι παρεμβάσεις των "παραγόντων" άλλαξαν τα πράγματα...
   Για μας, η υπεράσπιση των συναδέλφων και της ίδιας ύπαρξης των νοσοκομείων μας, δεν είναι θέμα "νομίμων" ή όχι διαδικασιών, ούτε βεβαίως η άποψη μας εξαρτάται από τις αποφάσεις και απόψεις της διοικητικής ιεραρχίας. Το δίκαιο των εργαζομένων καθορίζει τη στάση μας και γνωρίζουμε πολύ καλά, πως αυτό σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις "ταιριάζει" με τις επιδιώξεις τόσο των διοικήσεων, που εφαρμόζουν πολιτικές εντολές, όσο και της ανώτερης διοικητικής ιεραρχίας που η καρέκλα της κρίνεται από το αν τις εφαρμόζει καλά ή όχι. Αυτό το δίκαιο λοιπόν δεν είναι κανείς διατεθειμένος να μας το χαρίσει, πρέπει να το κατακτήσουμε. Αυτό γίνεται μόνο με μαζικούς όρους και κινητοποιήσεις. Η Ιστορία και η πείρα διδάσκει, πως στη βάση αυτού του συσχετισμού, κερδίζουμε δικαιώματα ενώ ακόμα και άδικοι νόμοι αλλάζουν ή καταργούνται.
   Είμαστε ξεκάθαροι: Το γεγονός της έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, παρά μόνο με προσλήψεις. Αλλοιώς θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός που δεν θα μπορεί να βρεί την υγειά του. Το μοντέλο της ενοποίησης νοσοκομείων και δομών, όπως στην περίπτωσή μας, μόνο σε λουκέτα μπορεί να οδηγήσει (τα παραδείγματα πολλά). 
Γι' αυτό παλεύουμε ενάντια στις συγχωνεύσεις, διεκδικούμε ξεχωριστό οργανισμό και ανάπτυξη για τα νοσοκομεία μας. Γι' αυτό και θεωρούμε πως πρέπει να διαφυλάξουμε την αλληλεγγύη μας και να παλαίψουμε από κοινού: 

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.  

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.  

ΝΑ ΜΗΝ "ΚΟΠΟΥΝ" ΗΜΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.