-->

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αρχισαν τα όργανα! Νοσ. Παπαγεωργίου: Εισαγωγή 126 ασθενών σε κλινική 48 κλινών


Βουλιάζουν από ασθενείς Παπαγεωργίου και ΙπποκράτειοΕκρηκτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτεται από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. και αρμόδια για θέματα υγείας Κατερίνα Μάρκου.
Η κ. Μάρκου αναφέρεται σε στοιχεία που είδαν το φως τη δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια των εφημεριών μπορεί να προσέλθουν ως και 1.500 άτομα στο νοσοκομείο, τη στιγμή που το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 800 άτομα. Ακόμα και στις κοινές εφημερίες με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», τα περιστατικά μπορούν να φτάσουν και τα 1.000. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εφημερία, ενώ το νοσοκομείο ήταν ήδη γεμάτο, έγιναν 273 επιπλέον εισαγωγές ενώ στην Καρδιολογική κλινική, που διαθέτει 48 κλίνες, έγινε εισαγωγή 126 ασθενών.
Η αυξημένη προσέλευση οφείλεται σε σειρά παραγόντων, όπως είναι το κλείσιμο και η συγχώνευση νοσηλευτικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη, η δραματική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, η έξαρση της γρίπης αυτήν την περίοδο αλλά και η μη λειτουργία των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Η προσέλευση αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά τον ένα μήνα που θα παραμείνουν κλειστές οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, λόγω της ψήφισης του πρόσφατου νόμου για το Π.Ε.Δ.Υ., κίνδυνο στον οποίο επανειλημμένα είχαμε αναφερθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι προφανές ότι ούτε το ιατρικό και νοσηλευτικό μπορεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά του, ούτε οι ασθενείς μπορούν να λάβουν την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους.
Η βουλευτής κα. Κ. Μάρκου ζητά να μάθει με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί καθώς και την αυξημένη προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία, λόγω και της αναστολής λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς περιττή ταλαιπωρία.

Από: onmed
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου